Жена вдъхновение, самотен бегач на дълго разстояние и бегач с

...
Жена вдъхновение, самотен бегач на дълго разстояние и бегач с
Коментари Харесай

Бягане на 6 континента с кауза: Гергана Василева стартира успешно кампанията Бягай с множествена склероза

Жена ентусиазъм, уединен бегач на дълго разстояние и бегач с идея. Гергана Василева, виновен редактор на новините " По света и у нас ", стартира сполучливо своята акция " Бягай с множествена склероза " с присъединяване си на два маратона в Берлин и Лисабон. Предстоят ѝ още провокации с тичане в Мексико, Австралия, Перу, Занзибар и Непал.

От 15 години Гери живее с множествената склероза, само че диагнозата не е спънка, а причина да се включи в два маратона, над 10 полумаратона и два веломаратона на " Дунав Ултра ".

" Започнах да тичам преди 10 години. Занимах се с най-различни спортове, напълно любителски. Но сигурно бягането си ми остава най-любимото занятие. Макар и най-самотното. Но ме зарежда ужасно доста. Много ми харесва, прави ме мощна, чувствам наслаждение от това, което върша ", показа Гери Василева.

Идеята за плана " Бягай с Министерски съвет " идва след полумаратон в пустинята Сахара - в Мароко.

" Тази акция измислих след бягането си в Сахара, при започване на тази година, тъй като разбрах какво наслаждение е да срещаш хора от целия свят с разнообразни дела, по сложни места. Това са друг тип маратони. Те не са градски, те са по разнообразни терени, в откъснати места, с доста малко участници. И ужасно преживяване, чувство на хората към теб, техните упоритости, техните стремежи. Там се срещнах с една дама, която беше на 74 години, почнала да бяга откакто се е пенсионирала и тази година приключи 100-ния си маратон. Страшно доста ме въодушеви ", добави Гергана Василева.

Според нея човешкият дух може да превъзмогне всяка диагноза.

" И аз взех решение да направя тази акция с по-различен цел. И желая да прикани хората, които с диагнозата на множествена склероза, съответно, само че и освен, а всички хора по света да бъдат по-активни, тъй като това, което аз виждам по себе си, е, че това носи здраве и доста мощ. Много хора срещнах през последните два месеца, изключително, които в действителност се оказа, че след тази диагноза се отчаиват, отхвърлят се от задачите си, считат че, не могат. А то не е по този начин. Всъщност по-голям е духът, в сравнение с всичко останало, съгласно мен. И човек да откри точния метод на живот, с който да продължи да прави това, което желае. Аз постоянно съм живяла по този начин, че да бъде удовлетворена от това, което върша, да върша това, което желая и да се усещам задоволително постоянна, с цел да знам, че мога всичко на света. И в действителност потвърждавам на себе си дали мога всичко на света. "

На бягането си в Берлин виновният редактор на новините " По света и у нас " среща мъж, бягал на първия маратон преди 50 години и в този момент съумява да взе участие в маратона, като минава трасето от 42 км за 8-9 часа.

" Историите за човешката воля са доста зареждащи. Специално на последния маратон в Берлин ужасно забавни ми бяха хората към мен. Те бяха близо 60 000. Всички бяха доста разнообразни. Имаше такива, които, несъмнено, бяха там за развлечение, такива, които се състезават, имаше хора с дела, имаше хора, които просто се опитваха да надмогнат себе си. И всеки от тях излъчваше някаква своя сила. Срещнах българи там, срещнах доста хора, които са от разнообразни тимове, с някакви цели. И всички бяха доста забавни, тъй като демонстрират на близките какво целят и за какво го вършат. "

В Лисабон Гери е получила лека травма по време на бягането, само че това не ѝ е попречило да стигне до финала.

" Аз в никакъв случай няма да се откажа преди финала, по принцип. Но в Лисабон просто имах дребна травма след 10-я километър, която леко ме позабави и малко утежни стигането до финала. Но сигурно в случай че потегли, не бих спряла преди финала, и преди да си получа медала, несъмнено, което също е доста огромно наслаждение ", с усмивка добави тя.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР