Жена в тежко състояние след сърдечна операция е била изгонена

...
Жена в тежко състояние след сърдечна операция е била изгонена
Коментари Харесай

Син на пациентка, твърди, че тя е била изгонена от болница

Жена в тежко положение след сърдечна интервенция е била изгонена от Интензивния бранш на Кардиологичното поделение в Бургаската болница. Сигнал за това подал синът на пациентката, която дълги години била старша сестра в болничното заведение, оповестява NOVA.

В средата на ноември майката на Климентин е оперирана от сърце в частна болница. В понеделник дамата се почувствала зле и се наложило да постъпи в държавната болница, защото в частната нямало нужната инсталация. Постъпила в болничното заведение, в която работила 36 години като здравна сестра.

Проверки след гибел на двама пациенти - има ли нарушавания

Лекарски обиди и гибел доведоха до инспекции на "Пирогов " и "Александровска "

Облян в кръв на прага на „ Пирогов”, няма кой да помогне

„ На 28-и против 29-и, този доктор Читаков е отишъл в интензивния бранш и е видял майка ми, че лежи там и в 6:40 часа й е декларирал напряко, че я мрази”, споделя Климентин Милчев-синът на пациентката.

По думите на Климентин, докторът не прегледал майка му. Лекарят бил нощна промяна, а майка му сама в интензивния бранш на кардиологичното поделение.

„ Той декларирал на санитарките и сестрите да й събират багажа и да я местят от отделението, при което сестрите са скочили, за което им изричам признателност и са му споделили: „ Докторе, тя е прясно оперирана, по какъв начин можем да я изключим от уред. Нямаме право това да го направим”. А той им отвърнал, че не го интересува” прибавя Климентин Милчев.

Според Климентин отношението на кардиолога не е казус. Д-р Михаил Читаков не е бил открит за коментар. От болничното заведение обаче признават за случая нощес.

„ Назначена е инспекция по случая и е изтънчено мнението на юристите за налагане на наказване на лекаря, който е визиран в жалбата. Имало е и други сигнали против него, имало е и други санкции и мнението на болничното заведение е, че такова държание е недопустимо”, разяснява Юлия Андреева, представител на УМБАЛ-Бургас.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР