Жена в мозъчна смърт е успяла да износи здраво бебе.

...
Жена в мозъчна смърт е успяла да износи здраво бебе.
Коментари Харесай

Невероятно! Жена в мозъчна смърт роди здраво бебе

Жена в мозъчна гибел е съумяла да износи крепко бебе. Това се разказва в медицински отчет на Университет на Флорида. Бебето е родено посредством цезарово сечение, написа.
Прочетете още
Въпреки че сходни случаи са необичайност, учените разкриват за 35 образеца на бременни дами, които са изпаднали в мозъчна гибел, 27 от които са приключили с раждане онлайн, в това число три вагинални раждания.

Описвайки последния случай, откривателите изясняват, че 31-годишната жена е била бременна в 22-та седмица, когато е постъпила в клиника със мощно главоболие. Скоро по-късно тя изпита „ интензивност, сходна на пристъп “, преди да спре да реагира.

„ Резултатите от сканирането дават отговор на критериите за „ мозъчна гибел “ и пациентът е разгласен за мъртъв в деня на приемане “, пишат създателите на проучването. Допълнителни разбори разкриха, че дамата е получила кръвоизлив в мозъка.

„ След мултидисциплинарна среща с невроинтензивисти, експерти по неонатологично интензивно поделение, акушер-гинеколози, както и екипи от правни, етични и обществени служащи, фамилията на пациентката изрази предпочитание да резервира бременността и да докара до жизненост на плода “, споделят още.

Не е изненадващо, че поддържането на бебето живо не е било елементарно и се е изисквала обширна здравна интервенция. Майката в мозъчна гибел е била сложена на вентилатор и се е хранила посредством назогастрална сонда. Лекарите е трябвало да контролират равнищата на тироксина, кръвното налягане, както и разредители на кръвта, с цел да се предотврати образуването на съсиреци.

След още 11 седмици хирурзите правят цезарово сечение, изваждайки бебето на 33 гестационна седмица.
„ Кърмачето се усещаше добре след раждането и не се нуждаеше от реанимация “, пишат създателите. Тя беше докарана в отделението за интензивно лекуване на новородени. Тя беше изписана у дома след пет дни “, не престават те. В този миг животоподдържащата система на майката е прекъсната.

Макар и извънредно редки, сходни случаи не са нечувани. Според гореспоменатия обзор към две трети от дамите, които са изпаднали в мозъчна гибел по време на бременност, страдат от кръвоизлив на или към мозъка.

От 35-те пациенти, разпознати от изследването, 69% се нуждаят от лекуване за инфекции като пневмония или сепсис, до момента в който 63% развиват неустойчивост на кръвообращението и 56% страдат от блудкав диабет. Като цяло гестационната възраст по време на диагностицирането на мозъчна гибел е най-големият предсказател за изхода, като единствено 50 % от тези, които са изпаднали в кома преди 14-та седмица от бременността, са имали живи бебета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР