Жена твърди, че майка ѝ е държана заключена, без храна

...
Жена твърди, че майка ѝ е държана заключена, без храна
Коментари Харесай

Жестокост: Държали жена в дом заключена, без храна и тоалетна

Жена твърди, че майка ѝ е държана заключена, без храна и достъп до тоалетна. Решила да я посети изненадващо, а в дома с изключение на защитата, не разкрила никого от личния състав. Собственикът на общественото заведение отхвърля обвиняванията и има своя версия за случилото се.

Емилияна Стойнева – дамата, която алармира за неприятни условия в Дома, настанява майка си на 5 март. В Деня на дамата взема решение да я поздрави персонално и я посещава. Казва, че заварила единствено един надзирател, който просел цигари пред общественото заведение. Нямало други чиновници.

„ Тя беше в безусловно безпомощно положение. Беше се завила. Видях кофа, цялостна с урина ”, сподели Емилияна Стойнева като добави, че в дните, в които майка ѝ е била настанена в Дома, тя не е била обгрижвана. По думите ѝ – даже не е била преобличана, написа " Нова ".

Собственикът на Дома за възрастни хора акцентира, че старата жена е в дементно положение и не можело да ѝ се има доверие. Това била и повода да бъде държана под ключ. Димитър Алексиев твърди, че това била моментна мярка за сигурността на пациентката.

„ Тя се съблича, налита на другите пациенти на пердах, смъква си памперса, потегля да бърка в кухнята ”, разяснява той. По думите на Алексиев старата жена сама се преобличала неведнъж. Той съобщи, че кофата, за която дъщерята твърди, че била цялостна с урина, била забравена от чиновници, откакто благи пода. Собственикът на Дома акцентира, че всички близки на пациенти имат достъп до онлайн камери, показващи в действително време какво се случва в обществената институция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР