Жена шофьор отказала да бъде тествана за наркотици след като

...
Жена шофьор отказала да бъде тествана за наркотици след като
Коментари Харесай

Шофьорка отказа да даде проба за наркотици в Кючука, опита да отърве и наказанието

Жена водач отказала да бъде тествана за опиати откакто била спряна от служители на реда в „ Кючук Париж ”. За това си нарушаване получила санкция в размер на 2000 лв. и отнемане от право да ръководи МПС за период от 24 месеца. Освен, че не се е подчинала на органите на реда, дамата е решила и да апелира наказателното разпореждане, под предтекст, че в него има позволена неточност – служителите на реда са записали регистрационен номер РВ, вместо Р.
Прочетете още
По делото в пловдивския Районен съд се открило, че шофьорката е глобена за това, че на 06 август 2022г. към 23.10 часа в гр.Пловдив, ул.Димитър Талев като лидер на лек автомобил Фолксваген Поло позволява следното нарушаване: ръководи МПС и отхвърля да и бъде осъществена инспекция с техническо средство за определяне на наркотични субстанции и в следствие не е отишла да даде и кръвна проба.

След отхвърли да бъде тествана на място, на дамата бил връчен ваучър за проучване от открилия нарушаването полицейски чиновник. В същия е посочено мястото където дамата би трябвало да се яви за проучване, и срокът в който би трябвало да се яви. В случая този период от 45 минути е задоволителен за явяване в УМБАЛ-Свети Георги-гр.Пловдив.

Относно осъщественото съдът решил следното:

Действително лидера е отказал да бъде пробван на място за приложимост на опиати.В случая се касае за отвод от тест, който наложително лидера следва да направи откакто е поканен.Не са налице и нарушавания на наредбата за определяне на алкохол и наркотични субстанции в кръвта.Спазени са всички условия на този нормативен акт-връчен е ваучър за проучване, ясно е посочено по кое време и къде би трябвало да се яви жалбоподателя, срокът за това е бил изцяло задоволителен.

Относно позволената неправилност на регистрационния номер на МПС като след буквата Р е добавена и буквата В, т.е. МПС е с пловдивски номер, а не с русенски съдът е приел като незначителна техническа неточност, която не се явява значително процесуално нарушаване, което да наруши правото на отбрана на шофьорката.

Предвид това, магистратите удостоверили наказването - санкция в размер на 2000 лв. и отнемане от право да ръководи МПС за период от две години.

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в 14 дневен период пред Административен съд Пловдив.

Снимка:Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР