Жена се удави във водите на придошла река, а 15-годишен

...
Жена се удави във водите на придошла река, а 15-годишен
Коментари Харесай

Нови наводнения в Черноморска Турция: Жена се удави, тийнейджър бе убит от гръм

Жена се удави във водите на придошла река, а 15-годишен бе погубен от гръм в Черноморска Турция, която бе наранена от нови наводнения през последните дни, съобщи турската частна телевизия НТВ.

На доста места в региона пороите предизвикаха преливане на реки и свлачища. 

45-годишна жена с увреждания, която излязла, с цел да събира дърва за огрев, е била отнесена от придошлите води на река в окръг Самсун. По-късно тялото ѝ е било намерено от спасителите. В Ардахан 15-годишен юноша е бил ударен от гръм, до момента в който си играел на открито с животните. Момчето е било откарано в болница, където по-късно умряло.

Стотици хора, блокирани вследствие на пороите, се е наложило да бъдат спасявани. 23-ма бедстващи хора са били евакуирани с хеликоптери, а 570 - с лодки и строителна техника.   

Заради преваляванията и свлачищата са били затворени пътища, в това число сектор от локална автомагистрала. Пороите са нанесли материални вреди в разнообразни градове в окръзите Кастамону, Чорум, Бартън, Сакаря, Карабюк, Дюздже, Ерзинджан и Зонгулдак.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи, че на тежко засегнатия от наводненията окръг Бартън през днешния ден ще бъде отпусната помощ в размер на 30 милиона турски лири (1,15 млн. долара). Министърът посети региона, с цел да се запознае със обстановката.

Количеството дъжд, което се чака да падне до 15 ч. на следващия ден, е 100 л/кв.м, съобщи Йерликая и прикани жителите да стоят надалеч от речните корита. Оранжев код за заплаха от порои и наводнения остава в действие за днешния ден за 13 окръга на страната - Артвин, Гиресун, Орду, Самсун, Трабзон, Бартън, Дюздже, Болу, Кастамону, Ризе, Синоп, Зонгулдак и Карабюк. Метеорологичната работа насочва предизвестия по отношение на неприятното време и за шест други окръга.      

Това са следващите наводнения през последните месеци в турския черноморски район. През 2021 година Черноморска Турция бе тежко наранена от наводнения, в които близо 100 души починаха в окръзите Кастамону, Синоп и Бартън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР