Жена, родена през 1921 г., и загубила мъжа си, убит

...
Жена, родена през 1921 г., и загубила мъжа си, убит
Коментари Харесай

Манол Пейков събира средства за разноските по делото на 102-годишната жена, която съди Волгин

Жена, родена през 1921 година, и изгубила мъжа си, погубен от така наречен Народен съд, е завела цивилен иск против журналиста Петър Петров Георгиев, по-известен в обществото като Петър Волгин, предадеКлубZ.

Поводът са думи на радиоводещия, прочут със свояпиетет към... ясно коя страна, написанивъв Фейсбукна 1 февруари тази година:

Жената е претърпяла неимуществени вреди, изразяващи се в " душевни болки и премеждия ", твърди тя.

Депутатът и деятел Манол Пейков, станал прочут с благотворителната си активност, разгласи, че събира средства за покриване на разноските по делото на 102-годишната жена против Волгин.

Ето какво написа Пейков:

" Скъпи другари,

Вероятно към този момент сте чули, че 102-годишна жена от Лом е завела гражданско дело против водещия на БНР Петър Волгин поради негов пост във фейсбук за Народния съд.

Тя е възмутена от пост във фейсбука на Волгин от 1-ви февруари, в който той декларира:

" Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ".

В исковата си молба дамата споделя, че мъжът ѝ, таман завърнал се от фронта в Македония, бил привикан в кметството и в никакъв случай повече не бил забелязан. Тя остава сама с дребния им наследник. По време на комунистическия режим двамата живеят тежко, на сина й не е разрешено да учи висше обучение, фамилията е считано за " зложелател на народа ", спряна е пенсията на тъста на изчезналия, а тя и фамилията й са следени от Държавна сигурност.

Жената претендира 1000 лева от Волгин за непозволено увреждане. Искът ѝ е 5001 лева, само че е предявен отчасти, тъй като тя споделя, че не може да си разреши държавната такса от 4% върху цялата сума.

Делото ще се гледа в Софийския областен съд.

С сегашния си пост разгласявам акция за покриване на разноските по делото – плюс (евентуално, по преценка на ищцата) предявяване на иск в по-сериозен размер, подобаващ на моралната вреда.

Можете да дарите ма познатата ви сметка:

Фондация " Манол Пейков и другари "

Търговска банка Д АД

IBAN: BG09DEMI92405000310141

или Paypal: [email protected]

Основание: За гражданското дело против Волгин

Благодаря ви за пидкрепата и шерването!

П.П. Все още нямам контактите на дамата и юриста й, само че давам обещание да ги открия до края на деня.

П.П.П. Току-що се свързах с юриста на дамата (благодаря на " Клуб Z " за контакта!). Благодари сърдечно за поддръжката (на всички вас!) и пое ангажимент да усили размера на желае до вероятния таван и да изиска всички вероятни експертизи, с цел да усили възможностите за триумф.

П.П.П.П. Ако събраните от в а с средства са повече от меобходимите за покриване на делото, предлагам те да бъдат преведени на дамата и нейното семейство, като акт на алегорична поддръжка за понесените вреди. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР