Жена похарчи 2 долара за уникална огърлица, наподобяваща Tide Pod. Оказа се, че това е единствено по рода си произведение на изкуството на стойност 3000 долара.

...
Джес Смит от Пенсилвания наскоро продаде уникална огърлица, която прилича
Коментари Харесай

Джес Смит от Пенсилвания наскоро продаде уникална огърлица, която прилича на Tide Pod.

По-късно тя откри че бижуто от 2 долара всъщност е произведение на изкуството, оценено на над 3000 долара.

Говорейки с Insider, Смит обясни защо е купила огърлицата и бъдещите й планове за нея.

Когато 23 -годишната художничка Джес Смит отиде да пазарува втора употреба в началото на юни, тя търсеше уникални аксесоари.

Тя посети малък магазин в Питсбърг, Пенсилвания, и се насочи направо към неговата „гигантска стойка за огърлици“, за да започнете да копаете – нещо, което тя казва, че прави веднъж седмично или повече, ако има време за това.

„Видях тази наистина странна огърлица да виси там с този гигантски прозрачен висулка върху нея. И когато казвам гигантска, Искам да кажа, че беше голям медальон, лесно два на два или три на три инча“, каза тя пред Insider. „Беше неоново, полупрозрачно и си помислих, че е направено от пластмаса.“

Смит каза, че докато анализирала уникалното произведение, то привлякло окото на друг купувач, който посочил, че има атмосфера от 70-те години и вероятно беше реколта. Така че Смит погледна по-отблизо и тя забеляза надпис. Въпреки че не можеше да го прочете точно, тя каза, че може да различи име и дата, изглежда 1973 г.

„Беше 1,99 долара, така че реших, че може и да го взема. Изглежда доста фънки . Ще го нося", каза тя.

Но преди да го пробва, Смит първо се обърна към Google Lens, функция на приложението Google, която ви позволява да качвате изображения и да търсите свързани снимки и текст .

„Не обичам да продавам неща, но обичам да държа неща в колекцията си и да знам какво представляват“, каза тя.

Тя качи своя снимка огърлица и след няколко опита се натъкна на творбата на художничката от Питсбърг Ааронел де Рой Грубер, скулптурна художничка, която беше известна в района със своите 3D плексигласови изделия.

Въпреки че Смит не можа да го потвърди сама, тя имаше предчувствието, че е намерила автентично произведение на Грубер.

„Веднага си казах: „Уау, това е толкова готино. Сега какво да правя с тази огърлица?““ тя каза.

Смит каза, че се е обърнала към Instagram, където е намерила страница за фондацията Irving and Aaronel deRoy Gruber – група, посветена на запазването и споделянето на работата на покойния художник – и им е изпратила DM.

В рамките на 12 часа, каза Смит, директорът на фондацията Британи Райли отговори и поиска да й се обади.

„Първото нещо, което тя ми каза, беше: „Не искам дори трябва да го видя лично. Знам, че това е истинско колие на Грубер", каза Смит. "Тя също така каза, че е наистина специално парче, защото Грубер направи доста различни колиета - те не знаят колко - но всяко от тях има напълно уникална цветова палитра и форма."

Смит каза, че директорът на фондацията също така разкри, че стойността на огърлицата е между $2800 и $3200 - вероятно в по-високия край благодарение на високото си качество.

Ървинг и Ааронел деРой Фондация Gruber не отговори на искане за коментар.

Все пак Смит не знаеше какво да прави с колието. Тя знаеше, че не може да го носи като бижута, но също така не беше нетърпелива да го пусне. Затова Райли й предложи няколко възможности.

„Тя каза: „Разбира се, че можеш да го задържиш. Твое е. Оценявайте го, наслаждавайте му се – това би искал Ааронел", каза Смит. „Друга възможност е тя да ме свърже с частни колекционери, които биха платили пълната цена от $3000+."

В крайна сметка Смит реши да започне с едногодишно заемане на галерията, за да може огърлицата да бъде оценена от възможно най-много хора.

Тя също документира находката си в TikTok, където някои зрители нежно посочиха, че бижутата наподобява Tide Pod. Видеоклипът й е гледан повече от 391 000 пъти от публикуването му на 18 август.

< /blockquote>

Смит не е напълно сигурна какво ще прави с огърлицата в бъдеще. Дори мисълта да я носи някой ден се чувства като голямо решение, каза тя.

„Заемът трае около година, така че вероятно ще го запазя известно време след това и след това ще го изпратя обратно", каза тя. „Ще минат няколко цикъла, за да го направя, преди дори да си помисля да го продам."

Но засега Смит най-вече иска да оцени своята скъпа находка, която се случва веднъж в живота – тази, която изглежда е била пренебрегната от толкова много други.

„Ако имате осем или повече колиета една кука, хората ще пропуснат доста готини неща, висящи там“, каза тя пред Insider.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР