Жена, оцеляла при стрелбата: Лежах върху дъщеря сиВсе повече стават

...
Жена, оцеляла при стрелбата: Лежах върху дъщеря сиВсе повече стават
Коментари Харесай

Полицейски блокади и стотици служители на реда все още търсят стрелеца от САЩ

Жена, оживяла при стрелбата: Лежах върху щерка си

Все повече стават градовете с блокади в щата Мейн след всеобщата пукотевица, оставила след себе си 22 жертви. Полицията прикани хората да не излизат от домовете си. Град Люистън, където стана убийството, е в локдаун. Той е прочут като умерено обитаемо място покрай Канада с към 38 000 души. 

Стотици следователи, локални и федерални чиновници търсят 40-годишният Робърт Кард, който е  въоръжен и рисков. Първата цел на стрелеца било заведение. След това разкрил пукотевица в развлекателен център.

За Кард се знае, че е инструктор по огнестрелно оръжие. Наскоро обаче е бил изпратен в психиатрично заведение. Не са ясни детайлности за болестта му. Според известия в американските медии той чувал гласове и заплашвал да стреля във военна база в Мейн.

Били Кук – жителка Луистън, разяснява пред Би Би Си, че след всеобщите стрелби целият град е бил блокиран. Разбира за нападенията, откакто си потегля от обществено събитие в сряда вечерта.

„ Цялото ми пътешестване до у дома беше съпровождано от непрестанни сирени и хеликоптери. Никога не съм чувала такова озвучаване. Организират се служителите на реда от целия щат, идват и от други щати. Просто е някаква полуда. Съзнанието ми не обработва това, което се случва “, споделя Кук, която съумява да се прибере у дома, където се усеща в сигурност.

По време на стрелбата Райли Дюмон и фамилията ѝ са в боулинг залата. 11-годишната ѝ щерка е взе участие в детска лига по боулинг, когато изстрелите стартират. Тогава бащата на момиченцето, който е пенсиониран служител на реда, притиска фамилията им в ъгъла.

„ Лежах върху щерка си, а майка ми лежеше върху мен “, споделя Райли пред ABC news. Тя е видяла по какъв начин трима-четирима души са били убити.

Президентът Джо Байдън е разговарял с губернатора на Мейн, сенатори, конгресмени и е предложил цялостна федерална поддръжка след офанзивата.

Училищата в региона през днешния ден ще останат затворени. Открит е център за хората, които имат въпроси за положението на свои близки.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР