Жена от високопланинско село роди при полеви условия на кушетката

...
Жена от високопланинско село роди при полеви условия на кушетката
Коментари Харесай

Лекарка от Пазарджик помогна на жена, родила при полеви условия в Пещера

Жена от високопланинско село роди при полеви условия на кушетката в незабавната помощ на Пещера, откакто не съумя да стигне в точния момент до болничното заведение в Пазарджик. Майката не е могла да получи профилирана помощ в Пещера, защото болничното заведение там не разполага с такова поделение.

Родилката от Нова махала получава болки и потеглят с мъжа й незабавно с колата към Пазарджик. По пътя обаче излиза наяве, че бебето няма да чака и по телефона лекарката от пазарджишката болница им споделя да спрат в Спешната помощ в Пещера.

" В колата се чуваше, че дамата леко викаше, само че и леко напъваше, и беше доста уплашена”, описа доктор Елисавета Генчева.

В незабавния кабинет в Пещера, на една софа, доктор Гергана Папазова стартира израждането. Детето излиза, само че има затруднения: " Най-трудно беше израждането на плацентата, която ми сътвори проблеми ", изясни доктор Гергана Папазова.

За шанс в този миг идва доктор Елисавета Генева, която пропътува дистанцията от Пазарджик до Пещера, с цел да избави бебето и майката.

„ Докато не падне плацентата, постоянно има действителна заплаха за здравето и живота на майката!”, изясни тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР