Жена от Великобритания се бори 130 дни с коронавируса, съобщи

...
Жена от Великобритания се бори 130 дни с коронавируса, съобщи
Коментари Харесай

Британка се бори 130 дни с COVID-19, 105 от тях е била на апаратна вентилация

Жена от Англия се бори 130 дни с ковид, заяви Daily Mail. Британката Фатима Бридъл прекарала цялото това време в болничното заведение, като 105 дни тя е била на апаратна вентилация.
Бридъл се е заразила с ковид, до момента в който е била на екскурзия до Мароко. В началото на март 35-годишна жена се завърнала във Англия с първите признаци. Няколко дни по-късно е дала позитивен тест за ковид.
По-късно положението на британката се влошило и тя не можела да диша сама. Преместена е в интензивно поделение и сложена на апаратна вентилация. Бридъл изпаднала в кома и 40 дни не си възвърнала съзнанието. Жената почнала да развива пневмония и сепсис. Лекарите съумели да възстановят потенциала на белите й дробове едвам на 40 %.
Сега дамата ще би трябвало да живее с един работещ бял дроб. В момента тя не е в положение да се движи поради мускулна уязвимост. Бридъл употребява проходилка, само че се надява, че физическите извършения ще й оказват помощ за възобновяване на мускулите.
Обединеното кралство беше наранено по-силно от другите европейски страни от COVID-19. То е на девето място в света по брой на инфектираните - над 296 хиляди души. Над 45 хиляди от тях починаха.
Общият брой на случаите на ковид в света надвиши 14,4 милиона. Най-много инфектирани са открити в Съединени американски щати, Бразилия и Индия, обобщава БГНЕС.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 20 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР