Жена от старозагорското село Еленино е подала сигнал в полицията

...
Жена от старозагорското село Еленино е подала сигнал в полицията
Коментари Харесай

Жена от Старозагорско намери кучето си обесено на улицата

Жена от старозагорското село Еленино е подала сигнал в полицията за това, че е намерила кучето си обесено на улицата. Това се е случило малко преди настъпването на новата година, оповестяват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Стопанката на животното Ренета Петрова разказва в „ Моята вест ”, че то излязло случайно от двора на къщата ѝ. „ След часове циркулиране и търсене, минути преди настъпването на Нова година, намирам кучето си обесено в края на селото в тъмна улица без асфалт и без излаз ”, споделя тя.

Петрова обяснява, че в Еленино има доста бездомни кучета, само че прецизира, че нейното е малко и в случай че се уплаши, лае и бяга. „ Не може да навреди нито на човек, нито на домашно животно! Не сме имали пререкания с никого в селото, не мога да си обясня кой би го направил! ”, безапелационна е дамата. 

По думите ѝ кучето е убито съзнателно. „ То е очевидно домашно и хората го познават. Гледам го от 10-годишна като свое дете. Това да го видя точно на Нова година, обесено в тъмна уличка, очевидно умряло в страдания, е неизразим призрачен сън и болежка за мен и моето семейство ”, написа още Петрова в рубриката ни „ Моята вест ”.

Това е следващ случай на принуждение над животно в Старозагорско през 2023 година През декември беше открито убито домашно куче в Павел баня, напомня Българска телеграфна агенция. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР