Жена от София твърди, че тя и брат й са

...
Жена от София твърди, че тя и брат й са
Коментари Харесай

Жена от София твърди, че тя и брат й са жертва на имотна измама в особено големи размери

Жена от София твърди, че тя и брат й са жертва на имотна машинация в изключително огромни размери. По думите й мъж, представящ се за служител на реда, е продал три техни апетитни парцели на пазарна стойност към 1 млн. лева, без тяхно познание.

По случая е формирано досъдебно произвеждане в Софийска градска прокуратура и „ Национална полиция ".

Станислава Соколова е на 45 години, от София. Брат й, Стоян Соколов, е на 47 година В хода на делата експертизи откриват, че той с психическо заболяване, умствена назадничавост. Завършил е главното си обучение в помощно учебно заведение.

Двамата са наследници на огромен парцел, който дават против обезщетение, за което получават три жилището и две паркоместа, едно от които в под земята паркинг. Имотите са в един от най-бързо разрастващите се квартали в София, където жилищата костват към 2000 евро на квадратен метър. Намират се в чисто нов комплекс в квартал „ Манастирски ливади ".

„ Те бяха завещание от баба ми като умря. Бяха и на мен, и на брат ми. Ние бяхме в къща преди да ни построят, имахме къща. И по-късно, като я бутнаха, построиха на нея постройка ", описа Станислава Соколова.

Построен е нов комплекс. През 2022 година Станислава споделя пред собствен комшия - Сашо Цветанов, че желаят да отдадат новопостроените жилища чартърен. Те с брат й са безработни и живеят на прага на бедността.

„ И го помолих, че пущам чартърен и да ми се заплаща постоянно. Бяха с ламинат, всичко беше готово, нови бяха. Както сме си желали ние с брат ми, по този начин. Само кревати, печки такива неща, ние да си ги купим ", сподели още Станислава.

Съседът дава обещание да помогне, като изискването е тя и брат й да му подпишат пълномощие, с което той да отдава жилищата им чартърен. Те се съгласяват.

„ Разписах го, тъй като ми даде напън. Но аз знам, че това е за наема. Не го прочете, а напряко го даде да се разпишем, без аз и брат ми да знаем ", добави Станислава.

В началото на 2023 година Станислава схваща, че парцелите им са продадени, когато касиерката на блока й се обажда, с цел да й заяви, че в жилищата живеят хора.

Тогава Станислава намира юрист и двамата с брат й подават тъжби в Софийска градска прокуратура за машинация в изключително огромни размери. Образувано е досъдебно произвеждане. Образувано е и дело пред Софийски градски съд за анулация на продажба на парцелите.

По думите на Станислава върху нея и брат й е извършен душевен и физически напън да отдръпват жалбите си.

„ В съответния случай се касае за инкриминирано действие. Те подписват пълномощие за отдаване чартърен на процесните парцели. При изповядването на договорката при нотариуса не й е разяснено наличието на самото пълномощие. А лицето, което се появява Сашо Цветанов, който я убеждава, че ще й помогне, е декларирал, че просто желае една дребна комисионна и ще ѝ спомага за отдаване на парцелите чартърен. А тя ще получава хонорарите от парцелите. Впоследствие се оказва, че те са разписали пълномощие, в което е включено и предписание с парцелите, дарения, продажба. В рамките от един месец от подписването на пълномощното, с парцелите към този момент е разпоредено и са налични нови притежатели ", уточни отбраната на Станислава и Стоян.

„ Като на мен ми направи необичайно усещане при многократните срещи със Стоян, че същото лице е невменяемо. Не схваща свойството и смисъла на своите действия. Вече са налични две експертизи, които откриват, че в реалност братът страда от малоумие. Той не осъзнава дейностите и постъпките си ", изясни юрист Георги Веселинов.

Станислава твърди, че с брат й са получавали наем от 50 лв. на месец за жилищата от Сашо Цветанов. Категорична е, че в никакъв случай не са имали желание да ги продават.

В квартал „ Малашевци ", където сега Сашо Цветанов живее със фамилията си, е прочут като Сашо служителя на реда. Така се показва и в обществените мрежи. От дълги години работи в КАТ към Столична дирекция на вътрешните работи, само че не е служител на реда, а е с трудово правно отношение. Това не му разрешава да носи униформа, само че от фрагментите ни ясно се вижда, че той е с полицейска униформа. Той е на служба механик монтьор група „ Идентификация и механически надзор ". Сектор 04 " Пътни транспортни средства ". Раздава номера и насочва посетителите.

Управлява безценен автомобил на стойност десетки хиляди лв., който паркира в двора на институцията. А в свободното си време виждаме, че обича да стреля с въздушна пушка в квартала, където е обитаемо с дребни деца.

От документите, с които разполагаме излиза наяве, че парцелите на Станислава и Стоян са продадени от Сашо Цветанов, който те са упълномощили, тъй като по думите им са мислили, че им оказва помощ да ги отдаде чартърен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР