Жена от Обединените арабски емирства се събуди след 27 години,

...
Жена от Обединените арабски емирства се събуди след 27 години,
Коментари Харесай

Медицинско чудо. Жена се събуди след 27 години кома

Жена от Обединените арабски емирства се разсъни след 27 години, прекарани в кома. Мунира Абдула била на 32 години, когато автомобилът, с който пътувала, се блъснал в рейс през 1991 година Тя била на задната седалка и държала 4-годишния си наследник Омар в ръцете си. Той получил единствено драскотини, тъй като майката го защитила от удара, само че тя била с тежка мозъчна контузия, споделя Би Би Си.

Мунира Абдула била прехвърляна в разнообразни лечебни заведения в ОАЕ и в чужбина. През април 2017 година фамилията получило дотация за лекуване в Германия. Жената била оперирана и непрекъснато трябвало да бъде на физиотерапия, с цел да не атрофират мускулите й.

През юни 2018 година, седмица преди изписването, тя се раздвижила. Това наподобява било провокирано от скандал в стаята й, в който взел участие синът й. Изглежда Мунира Абдула усетила, че той е заплашен и почнала да издава неразбираеми звуци, съобщи Българска телеграфна агенция. След три дни извикала сина си по име, а след това споделила имената и на своите братя и сестри. Когато се събудила, тя с компликация отговаряла на въпросите на лекарите и споделила стихове от Корана.

С времето Мунира Абдула станала по-комуникативна. Сега още веднъж е преместена в болница за физиотерапия и рехабилитация в страната си.

В отчет на болничното заведение от предишния месец се споделя, че " тя може да поддържа връзка, изключително в познати обстановки ".

" Причината, заради която споделих тази история с хората, е в никакъв случай да не губят вяра във връзка с околните си, не мислете, че са мъртви, когато се намират в такова положение, " сподели Омар пред в. " Нешънъл ", който се издава в ОАЕ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР