Жена от израелско-френски произход, която е била сред десетките хора,

...
Жена от израелско-френски произход, която е била сред десетките хора,
Коментари Харесай

Израелка, била в плен на Хамас, разказа за преживяванията си

Жена от израелско-френски генезис, която е била измежду десетките хора, взети за заложници от бойците на " Хамас ", разказа по какъв начин се е страхувала да не бъде изнасилена от въоръжения мъж, който непрекъснато я е пазил в своя дом, където е живял със брачната половинка и децата си в Газа, съобщи Ройтерс.

Двадесет и една годишната Мия Шем беше освободена в края на ноември по силата на към този момент прекратеното помирение сред Израел и " Хамас " и попадна в заглавията на вестниците, до момента в който беше в плен, откакто палестинците разгласиха видеозапис, на който се вижда по какъв начин е лекувана от рана от патрон в ръката.

В изявление за израелската телевизия Шем споделя, че на 7 октомври е танцувала на празненство наоколо до границата с Газа, когато нахлулите бойци на " Хамас " са умъртвили стотици хора. Тя се пробвала да избяга, само че по колата ѝ било стреляно. След като била ранена, тя се предала.

" Трябваше да вземам решение незабавно - дали да остана на място и да изгоря до гибел, или да потегли с него ", споделя тя пред Канал 13, визирайки въоръжения мъж, който я сграбчил, когато тя излязла от пламъците на колата.

Отведена в линията Газа с пикап, Шем споделя, че е била държана в стая в продължение на три дни, до момента в който ръката ѝ е била сложена в примитивна шина. След това е била отведена в дома на въоръжен мъж от " Хамас ", който по думите ѝ е стоял на пост до леглото ѝ.

" (Бях) затворена в тъмна стая, не ми беше разрешено да приказвам, не ми беше разрешено да ме виждат, да ме чуват, бях скрита. Има един терорист, който те гледа 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, гледа и те изнасилва с взор ", сподели тя.

" Страх ме бе да не бъда изнасилена, да не умра... Бях уплашена ", сподели тя и добави, че наличието на брачната половинка му в къщата ѝ е дало известно утешение, макар че дамата се е отнасяла с нея враждебно. " Жена му беше в друга стаята с децата. Това беше единствената причина той да не ме изнасили ", споделя Шем.

" Хамас " отхвърля изказванията за полово принуждение над израелски пленници от страна на своите въоръжени лица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР