Жена от Илинойс заведе групов иск срещу Target, обвинявайки гиганта

...
Жена от Илинойс заведе групов иск срещу Target, обвинявайки гиганта
Коментари Харесай

Target събира и съхранява сканирания на лица и пръстови отпечатъци на клиенти без съгласие: групов иск

Жена от Илинойс заведе колективен иск против Target, обвинявайки колоса в търговията на дребно, че събира и съхранява нейните биометрични данни, в това число сканирания на разположение и пръстови отпечатъци, без нейно единодушие в нарушаване на държавния закон.

Arnetta Dean, която заведе делото с желанието да попречи на Target да нарушава по-нататъшното нарушение на правата на цялост на персоналния живот на жителите на щата, също преследва законово обезщетение за хипотетичното събиране, предпазване и потребление на биометрични данни на клиенти от компанията, съгласно делото получено от FOX 32 Chicago.

Искът, заведен предишния месец в окръг Кук, твърди, че системите за наблюдаване на Target, в това число камери с технология за различаване на лица, конфигурирани в магазини в Илинойс, „ скрито “ събират биометрични данни за клиенти без тяхното познание или единодушие.

„ Target не уведомява клиентите за този факт преди влизането в магазина, нито получава единодушие преди събирането на биом...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР