Жена осъди МВР след като съпругът й, който е пожарникар,

...
Жена осъди МВР след като съпругът й, който е пожарникар,
Коментари Харесай

​Семейството на загинал пожарникар осъди МВР

Жена осъди Министерство на вътрешните работи откакто брачният партньор й, който е пожарникар, изгубил живота си по време на работа. След като завежда и печели делото на първа инстанция, съдът присъжда на фамилията на починалия огнеборец три пъти по-голямо обезщетение, прецизира Българска национална телевизия.

Семейството на умрелия е получило 12 месечни заплати и 10 хиляди лв. застраховка. Оказва се, че животът на чиновниците на Министерство на вътрешните работи коства по-малко, в сравнение с всички останали, починали при трудови злополуки.

Съпругата на Николай не желае да се връща към нещастието и към административните неуредици, с които се е сблъскала.

От адвокатската адвокатска фирма се обърнали към Европейския съд за правата на индивида дали има дискриминация в Закона за Министерство на вътрешните работи.

Елвира Димитрова, която е правист, съобщи следното: "Особеността тук е, че чиновниците по закона за Министерство на вътрешните работи са дискриминирани, като им е избран предел от избран брой работни заплати, които да получат при гибел по време на трудова акцидент. Това е в прорез с европейското законодателство ".

Така се стигнало до дело в Русенския областен съд, което било гледано по Кодекса на труда и е извоювано.

А брачната половинка и двамата ѝ сина към този момент ще получат 190 хиляди лв. обезщетение.

От пожарната и синдиката в Русе признаха, че има недостатъци в Закона за Министерство на вътрешните работи, само че отхвърлиха коментар по случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР