Жена, намерена убита в Белгия преди 31 години, е била

...
Жена, намерена убита в Белгия преди 31 години, е била
Коментари Харесай

Загадка от 1992 г.: Разкриха самоличността на убита жена благодарение на татуировката ѝ

Ж ена, открита убита в Белгия преди 31 години, е била разпозната с помощта на отличителна татуировка. 

31-годишната Рита Робъртс била открита мъртва в река в Антверпен на 3 юни 1992 година, се споделя в известие на Интерпол. Години наред самоличността ѝ остава мистерия, а дамата станала известна като „ дамата с татуировка на цвете “, до момента в който Интерпол не започва интервенция „ Идентифицирай ме “ през май тази година. 

Робъртс е била английска гражданка, която се е преместила от Кардиф, Уелс, в Антверпен през февруари 1992 година, а фамилията ѝ последно е чуло за нея през май, месец преди управляващите да оповестят, че са намерили мъртва неидентифицирана жена.  

Разкриването на загадката има пробив след стартирането на интервенция „ Идентифицирай ме “, която имала за цел да разгадае неразрешени случаи в цяла Европа. 

Slain 'Woman with the Flower Tattoo' ID'd 31 Years Later After Relative Recognizes Body Art
— MSN (@MSN)
Служители на Интерпол споделят, че са получили над 1000 сигнала , един от които от родственик на Робъртс в Обединеното кралство, който видял фотографията на нейната татуировка – черно цвете със зелени листа с надпис „ R'Nick “. За това оповестява People.  

„ Новината беше шокираща и сърцераздирателна “, споделя фамилията на Робъртс в изказване, оповестено от Интерпол.

„ Нашата любяща и свободолюбива сестра беше грубо убита. Няма думи, които да изразят същински скръбта, която изпитвахме по това време и към момента изпитваме ”, показват роднините ѝ. 

Семейството благодари на Интерпол и белгийските управляващи за работата им по идентифицирането на Робъртс, съобщи People. 

„ Рита беше хубав човек, който обожаваше да пътува. Тя обичаше фамилията си, изключително своите племенници. Винаги е желала да има свое семейство. Тя имаше способността да освети стая и където и да отидеше, тя беше животът и душата на компанията. Надяваме се, че където и да е в този момент, тя е в мир “, разясняват близки на жертвата. 

След като Робъртс е разпозната, Интерпол стартира да проверява кой е килърът, измъкнал се от правораздаването над 30 години. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР