Жена на 79 години от Кюстендил е пострадала при взрив

...
Жена на 79 години от Кюстендил е пострадала при взрив
Коментари Харесай

Старица пострада при взрив на газова бутилка в Кюстендил

Жена на 79 години от Кюстендил е потърпевша при гърмеж на газова бутилка в дома й, до момента в който готви. Това оповестиха от полицията в Кюстендил. Пострадалата е с към 30 % изгаряния. От взривната вълна са нанесени материални вреди на помещението.

След като на дамата е оказана незабавна помощ, тя е била превозена до столична клиника за изгаряния.

От началото на годината това е първият случай с газова бутилка в района, споделиха още от полицията. Вероятната причина за гърмежа е погрешно монтиране на бутилката, споделиха работещи по случая.

От полицията припомниха, че при последния случай с газова бутилка, станал на 12 ноември м.г., в Сапарева баня, при гърмеж на туристическа бутилка пострадаха петима души. Една жена от потърпевшите по-късно умря.

Общо 1283 сигнала за катастрофи са регистрирани и обслужени от Оперативния център при Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " /РДПБЗН/ - Кюстендил през 2017 година, споделиха от полицията.

Анализът на аргументите за зародилите пожари с материални загуби през отчетния интервал демонстрира, че най-често пожарите са зародили в резултат на "небрежност при боравене с открит огън ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР