Жена на 74 г. от Индия роди близначки. Ерамати Мангаяма

...
Жена на 74 г. от Индия роди близначки. Ерамати Мангаяма
Коментари Харесай

Близначки се родиха след изкуствено оплождане на 74-годишна индийка

Жена на 74 година от Индия роди близначки. Ерамати Мангаяма е забременяла след изкуствено оплождане, написа БГНЕС. Индийката е жителка на щата Андхра-Прадеш. Директорът на болничното заведение разкри, че раждането е станало с цезарово сечение. „ Операцията мина безпрепятствено. И майката, и новородените са здрави и няма никакви затруднения. Въпреки това, дамата е била настанена в интензивното поделение, с цел да излезе от преживения стрес през последните няколко часа ”, посочи лекарят.
Мангаяма няма да може да кърми девойките. Те ще получават мляко от донорска банка. Възрастната жена съумяла да износи и да роди децата, тъй като не е имала такива медицински затруднения като диабет и хипертензия.  Мангаяма и нейния 80-годишен мъж Рая Рао са се оженили на 22.03.1962 година Последните 57 години двойката поставя безуспешни опити да имат дете. Благодарение обаче на изкуственото оплождане 74-годишната жена забременяла този януари.
Преди това, най-възрастната жена, родила с изкуствено оплождане, бе друга индийка - Омкари Панвар. Тя роди на 70-годишна възраст близнаци през лятото на 2008 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР