Жена на 63 години от Монтана е дала 7200 лева,

...
Жена на 63 години от Монтана е дала 7200 лева,
Коментари Харесай

Жена от Монтана даде 7200 лева на телефонни измамници

Жена на 63 години от Монтана е дала 7200 лв., откакто била заблудена, че взе участие в интервенция на полицията за залавяне на телефонни измамници, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Измамата е направена по познатата скица - чужд се обажда на домашния телефон на жертвата, показва се за служител на реда, убеждава я, че би трябвало да остави пари пред дома си, с цел да бъдат хванати телефонни измамници, и по-късно повече не се обажда. В случая мнимият служител на реда позвънил два пъти и дамата оставила един път 1200 лв., а по-късно още 6000 лв. на разнообразни места по бул. "Трети март " в Монтана.

По случая е формирано досъдебно производство; причинителят се търси, прецизираха от полицейската дирекция в Монтана.

През последните две години сходни измами зачестиха в Монтана, а единствено преди седмица друга жена даде 11 500 лв. на измамници. През 2017 година вредите от измамите в района минаха 300 000 лв., като в някои от случаите жертвите дадоха по повече от 30 000 лв..

Полицията популяризира листовки с инструкции против сходни измами, направи стотици беседи с възрастни хора в квартали, кметства и пенсионерски клубове, предприе необятна разяснителна акция в медиите, само че все пак измамите не стопират. За две години бяха хванати три групи измамници, само че и това не отхвърли останалите да продължат с измамите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР