Жена на 62 години от Шумен даде 3500 лева на

...
Жена на 62 години от Шумен даде 3500 лева на
Коментари Харесай

Шуменка даде над 3500 лв. на измамници с надежда да получи 300 000 евро

Жена на 62 години от Шумен даде 3500 лв. на измамници след връзка през мобилно приложение, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи.

Шуменката съобщила в полицейското ръководство в града за измамата посредством мобилното приложение в събота. Тя разказала, че в края на октомври, на мобилния ѝ телефон се обадили непознати, които блокирала. След това била потърсена от различен номер. Този път непознатите се показали за чиновници на фондация във Франция, която подпомагала възрастни хора в България. Обяснили ѝ, че са събрани пари от дарения на доста хора, които представителите в нашата страна трябвало да разпределят. На 62-годишната жена от Шумен дали обещание парична сума в размер на 300 000 евро. Необходимо било единствено и само да заплати към 300 лв. за подготовка на документи.

Започнала връзка по едно от мобилните приложения. Жената превела парите на посочена сметка. След известно време ѝ поискали да преведе сума за митническа такса, по-късно за някаква санкция. До 11 януари на две сметки шуменката превела малко над 3500 лв.. След последния превод за „ транспортни разноски " тя подала сигнал в полицията.

Работата за определяне на причинителя по формираното досъдебно произвеждане продължава.

ОДМВР-Шумен припомня на хората, че не би трябвало да се доверяват на непознати, които оферират разнообразни финансови облаги, награди, парични хонорари и преференциални покупко-продажби под една или друга форма. Не предоставяйте своите персонални данни на хора, които не познавате, а се показват за длъжностни лица. Не изпращайте парични суми на непознати под какъвто и да било претекст. Не участвайте в оферти за бързи облаги или томболи, в които сте определени, само че пък ви желаят разнообразни парични суми, с цел да получите „ премиите " си, приканват от полицията в Шумен.

Жена от Шумен бе излъгана и посредством публикация за работа в обществена мрежа през октомври 2023 година От полицията в регионалния град през юни предизвестиха и за изпращането на подправени имейли от името на Министерство на вътрешните работи, и за подадени сигнали за опити за телефонни измами в полицейското ръководство в Нови пазар през ноември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР