Жена на 49 години, пострадала при инцидент в цех на

...
Жена на 49 години, пострадала при инцидент в цех на
Коментари Харесай

Жена на косъм от смъртта след взрива в Арсенал

Жена на 49 години, потърпевша при случай в завод на оръжейния цех " Арсенал " АД, е с заплаха за живота, заяви на брифинг пред публицисти в Казанлък Таня Димитрова, областен прокурор на Районна прокуратура - Стара Загора.

Вследствие на случая дамата е получила разкъсно-контузни рани в коремната област и на лявата ръка. Оперирана е и се намира в Отделението по реанимация и интензивно лекуване в Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Д-р Христо Стамболски " в Казанлък.

При случая е потърпевша и друга жена на 53 години. Тя е с фрактури на показалец и междинен пръст на дясна ръка и изгаряния, извършено е лекуване и все още към този момент е изписана от болничното заведение.

Злополуката е станала към 11:20 часа в завод 130 на цех 4 на " Арсенал " АД в Мъглиж. По първични данни в цеха се е правило сплескване на капсулвъзпламенители и при изваждането им от пресата на работната маса се е получило малко възпламеняване, което е нанесло контузиите на потърпевшите, изясни Таня Димитрова.

Двете дами са с дълготраен стаж в предприятието. По думите на Димитрова в завода се минава ежедневен инструктаж. В този завод се организира произведение, формирано от разнообразни типове смеси на взривни субстанции.

На мястото са се намирали и други служащи, само че не е имало непосредствена заплаха за тях при случая. Димитрова сподели, че става дума за неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Започнати са неотложните дейности по следствието, правят се разпити и оглед на местопроизшествието след обезопасяване на региона, добави Димитрова. Първоначалният период за следствие е двумесечен.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР