Жена на 47-години от Шумен бе спасена, след като се

...
Жена на 47-години от Шумен бе спасена, след като се
Коментари Харесай

Спасиха жена, паднала край Дивдядовските скали

Жена на 47-години от Шумен бе избавена, откакто се подхлъзнала и паднала в мощно пресечена околност в естествения парк „ Шуменско плато “ в събота, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Спасителната интервенция, покрай скалния венец над Дивдядовските скали, е осъществена от тактически инспектори от бранша “ Специални тактически дейности “ и сътрудниците им от шуменската пожарна - контрольор Иван Табаков, мл. специалист Румен Ненов и мл. контрольор Валентин Василев.

На 6 април, минути след 19:00 ч., в дежурната част на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи е признат сигнал за жена, която паднала до пътека, в непосредствена непосредственост до бездна над скалите над шуменския квартал " Дивдядово ". Минути по-късно избавителните екипи се срещат в региона на случая, разделят си региона и го обхождат, следвайки получените джипиес координати.

Проведен е спомагателен диалог, в който спецполицаите открили точното местоположение на потърпевшата. Установили, че тя е в безпомощно положение, захваната за шубрак, на метри от пропастта. Осигурен с екипировка и посредством алпийски прийом, контрольор Николай Спасов се спуснал до дамата. С спомагателна подвесна система, помощ и съгласуваност от пожарникарите, дамата е избавена.

„ Въпреки мощния потрес, в който била 47-годишната жена, тя съумяла да благодари на спасителите си за сполучливия завършек на интервенцията “, отбелязва представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ася Йорданова.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР