Жена, която напусна Обединеното кралство, за да се присъедини към

...
Жена, която напусна Обединеното кралство, за да се присъедини към
Коментари Харесай

Жена, която се присъедини към ISIS като тийнейджър, загуби обжалването срещу отнемането на гражданството й в Обединеното кралство

Жена, която напусна Обединеното кралство, с цел да се причисли към ISIS на 15-годишна възраст, загуби обжалването си в Апелативния съд по отношение на решението да бъде отстранена Британско поданство.

Шамима Бегум отлетя за Сирия през 2015 година с двама другари от учебно заведение, с цел да се причисли към терористичната група. Докато беше там, тя се омъжи за войник ​​на ISIS и прекара няколко години в Ракка.

След това Бегум се появи още веднъж в al-Hawl, сирийски бежански лагер, през 2019 година Тя влезе в интернационалните заглавия като „ младоженка на ISIS “ след умолявайки държавното управление на Обединеното кралство да й бъде разрешено да се върне в родината си за раждането на сина си.

Тогавашният министър на вътрешните работи Саджид Джавид отстрани английското й поданство през февруари същата година и новороденият наследник на Бегум умря в Сирийски бежански лагер идващия месец. Тя сподели на медиите в Обединеното кралство, че е имала две други деца преди този момент бебе, които също са умряли в Сирия в ранна де...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР