Жена живее 3 години с 15-сантиметрова пинсета, забравена в корема

...
Жена живее 3 години с 15-сантиметрова пинсета, забравена в корема
Коментари Харесай

Лекарска грешка в Израел: Българка живее години със забравена в нея пинсета

Жена живее 3 години с 15-сантиметрова пинсета, забравена в корема й след интервенция , заяви NOVA. Ганка Христова е здравна сестра. Работила е повече от 10 години в Израел , където е гледала възрастни хора със здравословни проблеми. Преди три години се постанова да й създадат неотложна интервенция на дебелото черво .

Шокиращи лекарски неточности (ВИДЕО)

Заради влошеното си положение Ганка остава в болничното заведение по-дълго от плануваното, а когато положението й се нормализирало и пристигнало време да се прибере в България, схванала, че паспортът й е изминал . Въпреки изтеклия паспорт съумява да напусне Израел с другар, който подсигурява за нея със личните си документи. Това обаче не се оказал единственият проблем на летището.
 
Вижте най-известната лекарска неточност

„ Няколко пъти ме връщаха, пищи цялата система . Както всекидневно смъкват се обувки, метали. Системата обаче продължаваше да пищи. Час преди полета ме пуснаха и ми оповестиха, че нямам право да влизам в страната 5 години ”, споделя Ганка Христова. В този миг тя не подозира, че в корема й има 15-сантиметрова пинсета, забравена след интервенцията. Тя не схваща от кое място идва казусът в продължение на няколко месеца. След безчет прегледи дамата схваща за забравената пинсета и се обръща към болничното заведение в Израел.

Българка жертва на лекарска неточност в Канада, не запомнили железна скоба в нея

Да се върне в Израел за експертиза обаче не може поради възбраната , която е получила на летището за изтеклия си паспорт и поради нарушаването на закона. На фотосите, направени в болница у нас, ясно се вижда пинсетата. Ганка е здравно обезпечена. У нас интервенции за премахването на следствията от лекарски неточности като тази се поемат от Здравната каса, само че не и страничните разноски като престой и консумативи.

Откриха забравена марля в гърлото на оперирана пациентка

От огромно значение е и какво е забравено в корема й и ще има ли странични резултати. Ганка не може да си разреши да заплаща . Българската болница е пресметнала какъв брой коства да създадат интервенция и да й извадят пинсетата отвън здравната каса. 10 000 лв., които Ганка чака да платят от израелската болница.

Медицинска неточност - третата причина за смъртност в Съединени американски щати

Според посолството на Израел всеки, който желае статутът му за влизане в страната да бъде преразгледан, може да подаде молба с нужните учредения и причини в посолството. По думите на Ганка тя подала такова искане поради медицинския си проблем. Така, с цел да потвърди, че пинсетата е попаднала в корема й след интервенцията в Израел, Ганка би трябвало да отиде там . Тя не може да го направи в идващите две години, до момента в който има черен щемпел или до момента в който не й разрешат да влезе за закрепен интервал. Дотогава българката ще събира пари за интервенцията у нас и ще се надява забравената пинсета да не докара до нови затруднения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР