Жена и трите ѝ деца, които години наред са били

...
Жена и трите ѝ деца, които години наред са били
Коментари Харесай

Баща забранявал на синовете си да се смеят, пречели му

Жена и трите ѝ деца, които години наред са били жертва на домашно принуждение - това е следващият случай, с който се зае Движението на българските майки в Пазарджик. Четиримата редовно са унизени от бащата в фамилията, който им налагал ограничения, забрани и даже не разрешавал на тримата си синове да се смеят - пречели му. Но изтърпявали всичко, тъй като нямало къде да отидат. По-голямото момче е в осми клас, по-малките са близнаци в шести клас. Въпреки сложния си живот са с безупречно държание в учебно заведение и са доста положителни възпитаници.

Баткото страда от тежък артрит, по рекомендация на лекуващия ревматолог, той би трябвало да се лекува в болница, само че бащата неколкократно не разрешава. Идва моментът, в който майката не може повече да рискува здравето на детето си и се обръщат за помощ към една от учителките на децата. Вече втори месец тя ги приютява в дома си, поема всичките им разходи за храна, лекуване, облекла, оказва помощ за завеждане на правосъдните каузи, оказва непрекъсната психическа поддръжка.

Когато казусът доближава до Движението на майките, момчетата имат облекла, само че единствено по един чифт обувки, които не са изключително подобаващи за сезона. Майката не е съумяла да приключи висшето си обучение, след 4 години проучване на биология и химия, поради възбрана от страна на бащата, сега работи, само че има предпочитание за по-добре платена работа.

Две седмици по-късно благодарение на донори е обезпечено най-необходимото за дамата и тримата ѝ синове. Добри хора дават дрехи и обувки, купуват хранителни артикули. Служители от прочут магазин за строителни материали пък подаряват ваучерите си за храна на стойност 250 лв.. От неправителствената организация изрекоха признателност на всички хора с положителни сърца, подали ръка на многодетната майка и тримата ѝ синове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР