Жена е избягала с разписката си, след като е гласувала

...
Жена е избягала с разписката си, след като е гласувала
Коментари Харесай

Жена в Бургас избяга с разписката от гласуването

Жена е избягала с разписката си, откакто е гласувала в секция в бургаския квартал " Победа ". " Дойде, направи своя избор, по-късно видя, че не е това, което е желала, взе си бележката и си потегли. Зачетохме вота като недействителен поради неправилно гласоподаване ", изясни Стефан Георгиев, ръководител на СИК.
Сериозно подпийнал гласоподавател в Бургас пък се борил с машината над пет минути. Той обяснил, че му е било мъчно да гласоподава с машина. " Не знаеше по какъв начин да хване картата, държеше я по този метод, по-късно я постави права на самия екран и се опитваше да направи нещо. След това до момента в който му обясня, да му я завъртя, да види, че има процеп да се напъха картата, беше огромен проблем. Накрая ми сподели: " Не мога да натисна, не знам къде да натисна. Само погледнах, натисна " гласувай ". Беше натиснал всичко, не знам очевидно на магия, каквото му е паднало беше натиснал. И най-после се получи всичко наред. Отчете своя глас ", описа Лиляна Германова, ръководител на СИК.
 Във Велико Търново пък наследник на кандидат-депутат е стоял до машината за гласоподаване и е помагал на хората да упражняват правото си на избор.
100-годишната баба Радка Делева от кубратското село Тертер е взела участие във вота. До урната тя отишла, съпроводена от близки, заяви кметският наместник Николай Иванов. Гласувах за по-доброто на страната, за това да има повече работни места и работа за младите, с цел да остават тук, в България, декларирала след вота столетницата. 
В шест села в община Ловеч е било прекратено електрозахранването, само че проблеми с гласуването не е имало, заяви регионалният шеф на Ловеч инж. Светослав Славчев. Силният вятър в Ловешко е прекъснал електропровод приблизително напрежение, който зарежда селата Баховица, Лисец, Славяни, Слатина, Скобелево и Малиново. Машините за гласоподаване са работили с UPS системи. Имало е подготвеност за замяна на батерии от техниците или подаване на в допълнение напрежение с генератори.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР