Жена е била ранена в главата от паднала ледена висулка,

...
Жена е била ранена в главата от паднала ледена висулка,
Коментари Харесай

Ледена висулка рани минувачка по столичната ул. Гурко

Жена е била ранена в главата от паднала ледена висулка, до момента в който минавала по столичната улица " Гурко ". Инцидентът е станал във вторник към 14.30 часа пред постройката на Централна поща. Пострадалата е била откарана с кола за спешна помощ в " Пирогов ", където са направени рентгенови фотоси и не е открито строшаване на черепа. Раната на главата е била обработена, а 57-годишната жена е освободена за домашно лекуване.

От Държавната организация " Електронно ръководство ", което стопанисва постройката, настояват, че са създали всичко за обезопасяването ѝ.

" Направили сме стопери, с цел да спрат огромните буци сняг, само че не можем да спрем дребните. Този покрив е от медни керемиди и при заледяване дребните парченца се залепват за керемидите и падат ", разяснява Кирил Дойчинов, основен секретар на организацията.

" Сградата е монумент на културата, в това число и нейната покривна структура, и ние няма по какъв начин да работим върху нея. Единственото, което можем да създадем, е да предупредим жителите с табели и да ги помолим да не минават отсам, само че те не го вършат. Дори след този случай те не престават да минават ", добави той, представен от Българска национална телевизия.

Заради случая общината ще сформира административен акт на стопанина на постройката за непочистения лед на покрива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР