Желязков: В пакета Мобилност“ има антиевропейски досиетаПротестът на българските превозвачи

...
Желязков: В пакета Мобилност“ има антиевропейски досиетаПротестът на българските превозвачи
Коментари Харесай

Желязков: В пакета „Мобилност“ има антиевропейски досиета

Желязков: В пакета „ Мобилност “ има антиевропейски досиета
Протестът на българските превозвачи и сътрудниците им от Полша, Литва, Унгария, който ще се състои в четвъртък в Брюксел, не е израз на евроскептицизъм.

Това сподели пред Нова телевизия Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията, в репортаж от Брюксел. Той също е в белгийската столица, с цел да взе участие в съвещанието на отрасловата комисия, на което ще се разискват ограниченията от пакета „ Мобилност ”.

„ Този пакет коренно погазва правилата на Европейски Съюз за действието на свободния пазар, конкурентоспособността, правата за достъп, свободното придвижване на хора. Докладчиците по тези антиевропейски досиета би трябвало да се срамят от създателите на Съюза ”, акцентира Желязков. Той изясни, че две от трите досиета, които ще се преглеждат от транспортната комисия в четвъртък, са срещу нашите национални ползи и тези на другите страни от групата на единомислещите.

„ Може да се получат забавни решения, които да отидат в пленарна зала. Например отчетът за връщането на камиона да бъде признат, а на съвет това нещо към този момент е анулирано. Тогава ще се отиде на трилози и комисията ще ни поддържа ”, сподели още транспортният министър. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР