Желязков обяви, че с писмо от 16 юни Кирил Петков

...
Желязков обяви, че с писмо от 16 юни Кирил Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков официално е депозирал писмен отказ от имунитет

Желязков разгласи, че с писмо от 16 юни Кирил Петков е уведомил, че дава единодушие за възбуждане на наказателно гонене против него по постъпило искане от основния прокурор, осведоми Българска телеграфна агенция.

Искането за снемането на имунитета му е по отношение на досъдебно произвеждане по отношение на писмена декларация, подадена от Петков, в която " умишлено е затаил истина - съществуване на двойно поданство, и удостоверил лъжа - отговаряне на изискванията за избиране на народни представители ", показват от прокуратурата.

Миналия петък съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разгласи във Facebook, че е решил да си даде имунитета, тъй като не желае да разчита на " нелегитимното предопределение на господин Сарафов да взема решение дали да отдръпна настояването " за имунитета му или не.

" Призовавам прокуратурата да направи всички документи по тази кореспонденция обществено притежание, с цел да стане ясно на целия български народ, а освен на народните представители, по какъв начин прокуратурата продължава да бъде инструмент за политически напън. Но отново декларирам, че пътят не е да сменим Гeшев със Сарафов, а би трябвало същинска правосъдна промяна, след която институциите, а не комфортни назначения подсигуряват правдивост и почтен правосъден развой ", настоя още съпредседателят на Политическа партия.

" Ние няма да спрем, до момента в който същинската смяна, а не имитацията, бъде реализирана ", написа още Кирил Петков тогава във Facebook.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР