Желязков коментира, че това е третата среща на двамата и

...
Желязков коментира, че това е третата среща на двамата и
Коментари Харесай

Росен Желязков: Позицията на България е безалтернативно за влизан...

Желязков разяснява, че това е третата среща на двамата и е предал на Джафери признателност към народните представители в Народното събрание на Северна Македония „ за ясно изразената позиция, обвързвана с участието на Северна Македония в Европейски Съюз ”.

 

„ Ясно е, че болшинството (в Народното събрание на Северна Македония) сега не е задоволително (за да бъдат гласувани измененията в конституцията), само че през вчерашния ден сънародниците ми ми споделиха, че политиците мислят за идващите избори, а държавниците мислят за идващите генерации. Вярваме се, че разсъдъкът и политическата воля ще надделее и още тази година ще имаме опция да адмирираме началото на договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз. За нас е извънредно значимо Северна Македония и Албания дружно да вървят по този път ”, акцентира Желязков в изказването си дружно с Талат Джафери след тяхната среща.

 

Той добави, че двамата са дискутирали осъществяването на Договора за другарство и добросъседство сред България и Република Северна Македония от 2017 година и са постигнали консенсус, че доверието, което би трябвало да бъде градено, би трябвало да се опълчва на езика на омразата, „ гаранция за това е ефикасното съблюдаване на правата на българската общественост, а измененията в конституцията (на Северна Македония) са част от този път ”.

 

„ Затова и визитата ни през днешния ден е израз на най-хубавите ни планове, на нашето другарство, тъй като нашето бъдеще е нашият ангажимент към бъдещите генерации. Изборите идват и отминават, само че ползите на хората в мир и богатство да отглеждат своите деца и внуци остават. И това е нашето обръщение и към нас, и към нашите сътрудници в Скопие. Ако имаме добра политическа екосистема, благосъстоянието ще се усилва, ще реализираме и по този начин мечтаната съгласуваност, и се надявам, че на идната ни среща ще отбележим измененията в конституцията и началото на действителни договаряния на Северна Македония за участие в Европейски Съюз ”, сподели още ръководителят на Народното събрание.

 

Талат Джафери от своя страна сподели, че на срещата с българския си сътрудник е подчертал смисъла на европейската вероятност за Северна Македония, само че и за страните от Западните Балкани, „ което е от огромно значение предвид на настоящия политическата обстановка и обстановката със сигурността в района и геополитическите условия ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР