Железопътният туризъм започва да предлага все по-интересни приключения в Европа.

...
Железопътният туризъм започва да предлага все по-интересни приключения в Европа.
Коментари Харесай

Нова влакова линия свързва Италия, Словения и Хърватия

Железопътният туризъм стартира да предлага все по-интересни завършения в Европа. Нов маршрут разрешава на туристите да се възползват от разходка през три страни и 8 града в границите на 2 часа. Словенските железници към този момент са пуснали този маршрут и най-важното е, че цената е единствено 8 евро в посока, написа Euronews.

Има и 5-часова версия на пътуването, която последно е била дейна преди 30 години, само че тази година линията е обновена и посреща посетители до 30 септември.

Новият маршрут следва линията на Австро-Унгарската империя, издигната преди повече от 150 години. Туристите ще могат да се възползват от по-дълги и приятни уикенди за разходка и опознаване на покрайнините.

Влакът потегля от Североизточния пристанищен град Триест и продължава към Словения, където вероятните спирки са Сежана, Дивача, Пивка и Илирска Бистрица. Последната дестинация е другарски настроена към феновете на вело туризма. Гостите могат да си наемат и електрически колела, с цел да прегледат пистите и да се полюбуват на планински гледки.

Влакът продължава към Хърватия и стопира в Шапяне, Опатия-Матули и Риека. Опатия може да посрещне посетители в разнообразни курорти и рококо вили, предлагайки незабравима панорама към Адриатическо море. Риека е другият пристанище град, запазил дворците от Хабсбургската епоха от XIX век, в случай че това е вашата дестинация, домакините предлагат да обърнете внимание и на театъра от същия интервал, украсен от Густав Климт.

Влаковете се движат всеки ден и в двете направления. Стартът на разходката стартира в 8 часа без 10 минути сутринта от Трест и стопира в Илирска Бистрица в 8 часа и 54 минути сутринта, а в Риека е в 9 часа и 54 минути сутринта.

В противоположната посока стартът е в 6 часа и 25 минути следобяд, идва в 8 часа и 40 минути във Вила Опатия. Цената на единичният билет е 8 евро, само че всеки посетител може да възнамерява цялото пътешестване с един билет и единствено да се качва и слиза във въпросния ден без потребността от втори билет.

Ако маршрутът се наложи през това лято, Словенската железница има намерение да продължи да транспортира пасажери и след 30 септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР