Железопътният транспорт остава един от най-евтините. А в контекста на

...
Железопътният транспорт остава един от най-евтините. А в контекста на
Коментари Харесай

Най-добрите гари в Европа

Железопътният превоз остава един от най-евтините. А в подтекста на пандемията и пътуването на по-къси дистанции е желан пред авиационния, най-малкото заради съществуването на повече повърхност.

Consumer Choice Center разгласява за втора поредна година европейски железопътен показател, който класира най-удобните за пасажерите гари в Европа. Под внимание са взети критерии като непорочност, достъп до дестинации и брой пасажери на пероните.

Впечатляващият Хауптбанхоф в Лайпциг, който служи и като търговски център, е класиран преди всичко с оценка 116. Централната гара на Виена е относително нова, отваря порти едвам през 2012 година и е на второ място със 108. St. Pancras в Лондон, център за услуги на Eurostar за континентална Европа, беше преди всичко през предходната година, а през тази пада с две позиции до трета със 106 точки. Наскоро той претърпя реновиране, което струваше 800 млн. паунда. Вече разполага с търговски център, перон за рейсове и хотел. Германия има още две гари в ТОП 10 - Франкфурт и Мюнхен.

 Най-добрите гари в Европа

Източник: Statista.com
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР