Железопътният трафик по границата между Северна Корея и Русия скочи

...
Железопътният трафик по границата между Северна Корея и Русия скочи
Коментари Харесай

Безпрецедентен товарен жп трафик между Северна Корея и Русия - вероятно оръжейни доставки

Железопътният трафик по границата сред Северна Корея и Русия скочи тази седмица до най-високото си равнище от години , което допуска доставка на оръжие от Пхенян на Москва, откакто техните водачи разискаха по-задълбочено военно съдействие, сподели американски мозъчен концерн, представен от Ройтерс.

Сателитни изображения демонстрираха " невиждани " към 73 товарни вагона на жп гара Туманганг в севернокорейския граничен град Расон , се споделя в отчет на плана Beyond Parallel на основания във Вашингтон Център за стратегически и интернационалните проучвания.

Трафикът е бил доста по-голям от следения през последните пет години, в това число от равнищата преди пандемията , се споделя в него.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун и съветският президент Владимир Путин предишния месец, обсъждайки военни въпроси, войната в Украйна и задълбочаване на военното и икономическо съдействие.

" Като се има поради, че Ким и Путин разискаха някакъв боен продан и съдействие на неотдавнашната си среща на върха, трагичното нарастване на железопътния трафик евентуално демонстрира доставки на оръжия и муниции за Русия от Северна Корея ", сподели мозъчният концерн, макар че не може да бъде сигурен заради необятното потребление на брезенти за покриване на вагоните.

, че военното съдействие сред Северна Корея и Русия е нарушаване на глобите на Организация на обединените нации против Пхенян. Те показаха угриженост, че Москва може да търси муниции от Северна Корея, с цел да поддържа намаляващите си ресурси поради нахлуването си в Украйна, до момента в който Пхенян може да получи софтуерна помощ за своите шпионски спътници и ракетни стратегии.

Северна Корея разкритикува президента на Южна Корея Юн Сук Йол за това, че подлага на критика съдействието на Пхенян след срещата на върха, заявявайки,
 Западът може и да се тормози от доближаване Русия-Северна Корея, Китай може и да не се
Западът може и да се тормози от доближаване Русия-Северна Корея, Китай може и да не се

Но Пекин има и огромен дял в международната търговия и не може да си разреши вреди от дестабилизиращо държание и закани с нуклеарни оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР