Железопътните връзки между Украйна и Беларус са преустановени, съобщи президентът

...
Железопътните връзки между Украйна и Беларус са преустановени, съобщи президентът
Коментари Харесай

Спряха влаковете между Украйна и Беларус, обстрел на болница в Чернигов |

Железопътните връзки сред Украйна и Беларус са прекратени, заяви президентът на украинската държавна железопътна компания Александър Камишин, представен от организация Укринформ.

В изявление за локална телевизия Камишин прецизира, че през миналото денонощие 60 000 души са употребявали влаковете, с цел да се придвижат в западната част от страната, а 20 000 - с цел да изоставен Украйна.

От началото на войната влаковете не са спирали да работят. За повече от 20 дни с тях бяха извозени 2,5 милиона души в страната и в чужбина. С трен във вторник в Киев дойдоха и министър-председателите на Полша, Чехия и Словения, с цел да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски.

Руските войски са обстрелвали болничното заведение в северния украински град Чернигов, заяви кметът Владислав Атрошенко. След обстрела прозорците на постройката са били изпочупени, а леглата на постоперативните пациенти са били изнесени в коридора, където температурата е не по-висока от 10 градуса, разяснява кметът, представен от  " Укринформ ".

Атрошенко сигнализира, че град Чернигов е в филантропична злополука - няма електричество, отопление и вода, а съвсем цялата градска инфраструктура е разрушена. 

Руските сили ускориха натиска над Мариупол, а локалните управляващи молят за помощ Запада. Украински служител на реда предизвестява, че обсаденият пристанищен град „ е премахнат от лицето на земята " и приканва президентите на Съединени американски щати и Франция да снабдят страната му с съвременни противовъздушни системи, с цел да спасят мирното население. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че по време на войната се прекратява активността на 11 политически партии в страната. Докато в Киев има военно състояние, няма да работят: „ Опозиционна платформа – За живота “, „ Партията на Шарий “, „ Нашите “, „ Опозиционен блок “, „ Левицата “ Опозиция “, „ Съюз на левите сили “, „ Държава “, „ Прогресивна социалистическа партия на Украйна “, „ Социалистическа партия на Украйна “, „ Социалисти “ и „ Блок на Владимир Салдо “. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР