Железопътните услуги между Франция и Италия бяха спрени най-рано до

...
Железопътните услуги между Франция и Италия бяха спрени най-рано до
Коментари Харесай

Силни бури връхлетяха Южна Европа, причинявайки огромни смущения

Железопътните услуги сред Франция и Италия бяха спрени най-рано до четвъртък след голямо срутване на скали в долината Мориен във френските Алпи. Той също по този начин блокира някои пътища, споделиха публични лица в понеделник.

Регионалните управляващи в Савоя оповестиха, че свлачището се е случило в 17:15 ч. (15:15 GMT) в неделя, когато " камъни с общ размер от 700 кубически метра (25 000 кубически фута) " са се блъснали в защитна преграда по продължение на пътя RD 1006, който води до проходът Мон-Сени в италианската котловина Суза.

Свлачището наложи прекъсването на всички трансгранични влакове по линията Шамбери-Торино, както и районните влакове TER в долината Мориен, сподели френският железопътен оператор SNCF.

Тунелът Frejus, свързващ Франция и Италия под Алпите, също е затворен за тежкотоварни камиони, чиито водачи се поучават вместо това да употребяват тунела Mont Blanc или автомагистрала A8.

Френският министър на превоза Клеман Боне сподели, че връщането към естествените услуги " ще изисква няколко дни ".

„ След това солидно свлачище през вчерашния ден в Мориен нашите служби са мобилизирани, с цел да възстановят пътните и железопътните услуги допустимо най-бързо “, сподели той в обществените медии.

Средиземноморското крайбрежие на Испания беше ударено в неделя от мощни ветрове и пороен дъжд, които предизвикаха няколко леки пострадвания и обилни материални вреди и прекъснаха няколко полета.

Пориви до 120 км/ч, дъждове и от време на време градушка удариха Балеарските острови и районите Каталуния и Валенсия, като и трите бяха отчасти сложени под оранжева паника (висок риск) в неделя от Националната метеорологична организация (Aemet).

Времето е част от мощна стихия, която избухна в неделя сутринта, събаряйки голям брой дървета, причинявайки неочаквани наводнения и повреждайки сцена за корида в град Феланикс.

Гръмотевичните стихии накараха водачите да се оправят с подли условия.

Вятърът също счупи котвите на 330-метров туристически круизен транспортен съд, дебаркирал в Палма, на остров Майорка, като го размести, до момента в който не се сблъска с дебаркирал петролен танкер.

Инцидентът аргументи шестима леки пострадвания, се споделя в изказване на пристанищната администрация на Балеарските острови.

Най-малко 24 полета бяха анулирани, а 29 бяха пренасочени към и от Балеарските острови в неделя, заяви операторът на испанското летище Aena.

Проливните дъждове доведоха до струпване на повече от 100 литра вода на квадратен метър в някои елементи на Каталуния по време на суша. Във Виласар де Мар пожарникарите избавиха водач, чието транспортно средство беше повлечено от водата и остана блокирано под мост.

Мощни ветрове и пороен дъжд също се изляха в Северна Италия, първо в Ломбардия в събота, когато мощни стихии изкорениха дървета и повредиха покриви, а по-късно в неделя в Лигурия.

Хората в Генуа в неделя сутринта бяха хванати неподготвени от изобилните превалявания и висока степен на паника остава в действие през по-голямата част от понеделник в Лигурия.

Циклонът Poppea, приближаващ от Северна Европа, нахлува в страната и се кани да опустоши лятната гореща вълна.

Горските пожари не престават да бушуват в някои елементи на Гърция

Междувременно горските пожари не престават да бушуват в някои елементи на Гърция. Пожар, който избухна на цикладския остров Андрос в събота, евентуално породен от гръмотевица, беше овладян до неделя, защото пожарникарите останаха в основни горещи точки като защитна мярка заради мощните ветрове, духащи в региона.

Усилията за гасене на пожара бяха съсредоточени на фронта край село Витали. На място са работили 73 пожарникари с 18 противопожарни автомобила, а два самолета и два хеликоптера са оказвали помощ от въздуха.

С горещите и сухи лета южноевропейските страни са изключително податливи на горски пожари, само че чиновници на Европейския съюз упрекнаха изменението на климата за възходящата периодичност и активност на сходни пожари, отбелязвайки, че 2022 година е втората най-лоша година за регистрирани вреди от горски пожари след 2017 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР