Железопътен тунел с дължина от почти 7 километра ще осъществява

...
Железопътен тунел с дължина от почти 7 километра ще осъществява
Коментари Харесай

Изграждат 7 км тунел в най-трудния жп участък между София и Бургас

Железопътен тунел с дължина от съвсем 7 километра ще реализира бърза връзка сред жп гарите Елин Пелин и Вакарел. Съоръжението е част от скоростната жп линия от София до Бургас и ще бъде построено при модернизацията на жп сектор Елин Пелин - Костенец . Неговата разгърната дължина от близо 14 км ще е два пъти по-дълга от тази на сегашния отличник - жп тунел " Козница " (5.8 км) , който се намира сред Копривщица и Стряма и е строен в средата на предишния век.

Целта на стратегическия план е сред Елин Пелин и Вакарел да се построи високоскоростна права, в която пътническите влакове да се движат със 160 км/ч , а товарните - със 120 км/ч. Това ще докара и до доста понижаване на времето за напредване в сектора.

За прекосяването през сложния планински терен е планувано строителство на голям брой естакади и мостови уреди, които ще създадат пътуването с трен по-бързо и комфортно . С оглед на сигурността по трасето ще бъдат отстранени всички пресичания на едно равнище като за задачата ще бъдат построени надлези и пасарелки.

Строителството на жп сектор Елин Пелин-Костенец е част от план " Модернизация на жп линия София-Пловдив " , а средствата за неговото съфинансира са обезпечени от Кохезионния фонд на Европейски Съюз посредством Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година

" Публикацията е част от план BG16M1OP001-5.002-0005-C01 " Популяризиране на ОПТТИ посредством аудио-визуални материали, интернет страница и медийно обслужване ", съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз посредством Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР