Желатин при болка в ставите – вкусна и полезна рецепта

...
Желатин при болка в ставите – вкусна и полезна рецепта
Коментари Харесай

Желатин при болка в ставите: ефективна натурална рецепта

Желатин при болежка в ставите – вкусна и потребна рецепта

Днес ще приказваме за изгодите от желатина за ставите и костите. Въпреки че има и други потребни свойства. В допълнение към обстоятелството, че желатинът е доста известен в готвенето, този артикул усъвършенства сърдечно-съдовата система и метаболитните процеси в организма. Но да се върнем към нашата тематика.

Желатин при болежка в ставите
Хората страдат мощно от болки в ставите при болести като остеоартрит, ревматоиден артрит, остеопороза, контузия, подагра и други Известни противовъзпалителни средства като куркума, мед, чесън, джинджифил могат да облекчат тази болежка, само че има и друго по-малко известно средство. И това е желатинът!

Желатинът е скотски колаген. Веганската версия на желатина се прави от агар-агар или карагенан, получен от червени и кафяви водорасли.

Въпреки че това също са желиращи сътрудници, те не имат лечебните свойства на желатина.

Благодарение на съдържащите се в него протеини и колаген, желатинът е доста потребен за вашето здраве. На първо място, те са нужни за скелетната система, защото ние ги получаваме от костите и месните боклуци.

Колагенът е най-разпространеният протеин в организма. Намира се в кожата, костите, косата, съединителната тъкан. Една супена лъжица желатин съдържа от 6 до 12 г протеин. Нашето тяло всмуква колаген от желатина, попълвайки личните си запаси.

Болката в ставите се понижава по 2 метода: посредством подсилване на костите и повишение равнището на колаген в съединителната тъкан. Желатинът съдържа хондроитин, значим съставен елемент на хрущяла.

Хондроитинът има способността да задържа вода в хрущяла. Той е част от синовиалната течност, работи като лубрикант. Синовиалната течност предотвратява триенето на ставите, а също по този начин ги прави по-подвижни. Намаляването на количеството хондроитин в хрущяла е типична причина за артроза.

Проучванията на резултатите на колагена при лекуването на остеоартрит и остеопороза са открили, че нашият хрущял го всмуква. В резултат на това съединителната тъкан в ставата се укрепва, еластичността й се покачва, което доста понижава болката.

За да всмуква колагена от желатина, на тялото му е належащо време – до няколко месеца.

Въпреки всичките си потребни свойства, желатинът има някои противопоказания: уролитиаза, податливост към тромбоза.

Как да употребявате желатина
Желатинът е транспарантно вещество, без усет или аромат, което е от значително значение при смесването му с други съставки.

Полезни свойства има единствено органичният желатин без ароматни добавки.

По-долу предлагаме елементарна рецепта за съчетание на желатин с разнообразни натурални артикули.

Желатинов пудинг:
3 супени лъжици стафиди
2 супени лъжици органически неароматизиран желатин
8 чаени лъжички ленено семе
4 супени лъжици сусамово семе
3супени лъжици тиквени семки
¾ чаша мед

Начин на подготвяне:
Смесете добре всички съставки. След това смелете получената примес с пасатор. Пресипете в стъклен съд. Съхранявайте при стайна температура.

Вижте още: Сок от спанак и неговите потребни свойства за здравето

Начин на приложимост: 1 чаена лъжичка два пъти на ден преди закуска и обяд.

Използва се за възстановяване положението на ставите!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР