Желанието за власт е по-силно от всичко. Правителството в оставка

...
Желанието за власт е по-силно от всичко

снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Илияня Йотова: Желанието за власт е по-силно от всичко

„ Желанието за власт е по-силно от всичко. Правителството в оставка връзва ръцете на новия министър – ръководител със свои решения от последните дни. “ Това сподели вицепрезидента Илияна Йотова.

Междувременно стана ясно, че Конституционният съд е позволил за разглеждане на жалбите на президента и на опозиционни депутати по последните промени на главния закон. Двете каузи ще бъдат обединени.

Въпреки рецензиите сред сътрудниците в некоалицията вицепрезидентът е на мнение, че до нови парламентарни избори няма да се стигне, тъй като желанието за власт е „ по-силно от всичко ”.

А на въпросите дали президентът избърза със свикването на консултациите към връчването на мандати за образуване на ново държавно управление, Йотова отговори, че недоволни постоянно ще има, тъй като съгласно едни президентът бърза, а съгласно други – че бави процедурите.

Вицепрезидентът съобщи, че по-логично би било партиите в ръководството да проведат диалог с президента за готовността им за ново държавно управление, само че това по този начин и не се е случило.

„ Да бъдат по този начин положителни да кажат на президента:Г-н президент, належащо ни е еди какъв брой си време ”.

Според нея връзките сред ПП-ДБ и ГЕРБ – Съюз на демократичните сили са достигнали „ висока точка на шупване ”, надхвърляща разногласието към ротацията.

„ Назначения, подписване на контракти за милиарди, нови заеми, нови постове в организации, което идва да покаже, че те дотам си нямат доверие и предпоставят работата на новия премиер-министър, че безусловно го оставят с вързани ръце ”, добави Йотова.

Нови парламентарни избори или нов кабинет в границите на това национално заседание – решението е в ръцете на некоалиционните сътрудници.

Липсата на разговор освен сред некоалиционните сътрудници, само че и сред министрите вътре в държавното управление, също е проблем, счита Йотова.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР