Желанието на Вашингтон да помогне на Киев да се справи

...
Желанието на Вашингтон да помогне на Киев да се справи
Коментари Харесай

Американците обвиняват Вашингтон, че подклажда война в Украйна

Желанието на Вашингтон да помогне на Киев да се оправи с " съветската инвазия " играе единствено против Киев, настояват читатели на американския вестник The Wall Street Journal, разяснявайки публикация за подготовката на милиции в Украйна.

Читатели на вестника означиха, че западните медии не престават да разгласяват паник материали за войната с Русия, макар че даже президентът на Украйна Владимир Зеленски приказва за противоположното, оповестява РИА Новости.

„ Русия не желае война. Русия желае отстъпки и самопризнание. И тя желае да ги получи без същинска война, която би била извънредно скъпа и рисково непредвидима. Това, което ме тормози повече, е, че можем по нехайство да притиснем съветската мечка в ъгъла, тъй че тя да няма различен избор, с изключение на да се бие. В Съединени американски щати има гигантска промишленост, която ще приветства войната, без значение дали участваме непосредствено или просто доставяме оръжия, и която преди малко загуби своя център за облага в Афганистан. И тя има повече от задоволително джобни политици и в двете партии “, написа коментаторът Стивън Кийт.

„ Разбирам украинския президент, който приканва за усмиряване. Всички тези крещящи и злокобни изказвания на Мили и Министерството на защитата припомнят за прекомерно ревностни родственици, които се пробват да оказват помощ да подготвят пуйка за Деня на благодарността, само че в последна сметка изгарят цялата къща “, сподели Марги Абът.

„ Да, нямам визия за какво американските чиновници разпалват нервност, като изтеглят фамилиите на чиновници на посолството и рисуват картини на гибел и опустошение. Изпращането на военна помощ за Украйна, активизирането на войски за вероятно разполагане, повишението на готовността на НАТО, улеснението на износа на полутечен природен газ, планирането на наказания и недвусмислената дипломатическа поддръжка за Украйна са нужни, само че какъв е смисълът да поддържаме мита за нахлуването на Путин? - приказва Марк Кофман.

По-рано някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Русия може да поеме контрола над Украйна. Кремъл неведнъж отхвърляше подготовката на въоръжена офанзива против Украйна, отбелязвайки, че няма да нападат никого.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР