Желание за по-строг контрол върху доставките и търговията с течни

...
Желание за по-строг контрол върху доставките и търговията с течни
Коментари Харесай

Браншова асоциация защитава промените в Закона за горивата

Желание за по-строг надзор върху доставките и търговията с течни горива и поддръжка за импортираните промени в Закона за горивата обявиха от Българската петролна и газова асоциация. Браншовиците поддържат импортираните промени в Закона за горивата.

Повод за тяхната позиция са двудневните митинги на дребни притежатели на бензиностанции, които упорстват да не бъдат одобрявани измененията в Закона за горивата.

 Търговци на горива стачкуват втори ден против измененията в закона
Търговци на горива стачкуват втори ден против измененията в закона

" Ревизоро вън от Народното събрание ", " Бойко, стой монопола! "

От Асоциацията поддържат желанията на законодателната власт да ускори контрола над доставките и търговията с течни горива , да обезпечи равнопоставеност на всички участници на пазара на горива у нас и да ограничи въздействието на сивата стопанска система посредством приемането на секторен закон .

От браншовата асоциация считат, че законът е извънредно нужен, даже просрочен .

" Той ще докара до изсветляване на бранша и надлежно до повече доходи в държавната хазна , ще вкара ред в един структуроопределящ за стопанската система на България бранш и ще подтиква лоялната конкуренция . Законопроектът изцяло подхожда на европейското законодателство и в този смисъл не се нуждае от специфична нотификационна процедура ", написа в позицията на асоциацията.

 НФСБ даде обещание поддръжка на дребните търговци на горива
НФСБ даде обещание поддръжка на дребните търговци на горива

Очаква се среща и с Валери Симеонов

Недопустимо е Държавата да бъде принудително принуждавана да изключва обособени групи участници на пазара от въвеждането на идентични за всички правила. Когато става дума за законови условия, те би трябвало да бъдат общовалидни, с цел да се пресече всяка опция за противозаконна или полулегална търговия.

От Българската петролна и газова асоциация възразяват против опитите на група притежатели на компании от сектора да избягат от контрола на институциите.

" В течение на повече от две години междуведомствена комисия, формирана от представители на министерствата на стопанската система, финансите, превоза и енергетиката, приготвяше законопроекта за контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис .
Както БПГА, по този начин и редица други браншови организации показаха своите мнения и дадоха оферти по текстовете на проектозакона пред тази комисия. Д иалогът с сектора продължи и по времето, когато законопроектът влезе в Народното събрание , продължава и в този момент, когато той към този момент е признат на първо четене ", написа в позицията на Българската петролна и газова асоциация.

Според тяхното мнение: " От изявленията на самообявилите се за бранители на дребния и междинния бизнес организации проличава, че не познават текстовете на закона и до момента не са подготвили и внесли рационални оферти . Нещо повече - деленето на " огромни ", " дребни " и " междинни " е несвоевременно, тъй като законът е идентичен за всички " .

 Петролната и газова асоциация застава зад настояванията на превозвачите
Петролната и газова асоциация застава зад настояванията на превозвачите

Промените в плана " Мобилност " слагат периферните страни на Европейски Съюз в неизгодно състояние

Изборът на уличния напън пред градивния и експертен разговор, както и разпространяването на погрешни и манипулативни изказвания будят подозрения какви са същинските цели на заканите за блокиране на автомагистрали и гранични пунктове и чии ползи обслужват.

Компаниите, които членуват в Българската петролна и газова асоциация, приканват депутатите и министрите да не се поддават на махленски рекет. След като половината от цената на горивата съставлява държавни вземания , страната има цялостното право да изиска обезпечения, с които да ги подсигурява.

Още повече - битката с контрабандата и избягването на налози, които са постоянно срещани феномени при търговията с горива, е в полза на данъкоплатците и цялото общество, а не на държавната администрация или членовете на Асоциацията, написа в позицията на БПГА.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР