Желаете малко пролетно бягство до Мадрид, Майорка или слънчевите Канарски

...
Коментари Харесай

Испанският парадокс: германци и французи може, испанци - не

Желаете малко пролетно бягство до Мадрид, Майорка или слънчевите Канарски острови? Ако сте в Германия или Франция, никакъв проблем - просто се качете на аероплан. Ако сте във Англия, изчакайте до 30 март и ще можете да извършите същото. Но в случай че сте в Испания, може да нямате шанс.

Действащите сега в Испания противоепидемични ограничения водят до следната неуместна обстановка - надалеч по-лесно е за задгранични туристи да прелетят хиляди километри до известните ваканционни дестинации в страната, в сравнение с за испанците да се качат на колите и да стигнат до такава степен.

Мерките, които блокират пътуването сред испанските райони, целят да предотвратят нова вълна от инфекции от ковид по време на пролетните почивки и наближаващите великденски празници. Само че за задграничните туристи няма сходни ограничавания и те могат да летят до Испания единствено с възложен отрицателен PCR тест без да подлежат на карантина. Това важи даже за страни с по-високи равнища на равнища на инфекции с ковид като Франция и Германия - нещо, което даже основният държавен имунолог Фернандо Симон дефинира като " неуместно ".

Тази парадоксална обстановка илюстрира хаотичността на рестриктивните мерки за пътешестване в Европа по време на пандемията. Докато водачите на Европейски Съюз поучават страните да не лимитират прекомерно мощно презграничните пътувания, националните водачи са свободни да постановат локални ограничения въз основата на обстановката с COVID-19 в страните им и по този начин се стига до дисхармония от несъвместими правила.
" Марсилезата " по улиците на Мадрид
" Може ли някой да ми изясни за какво ние не можем да отидем да забележим бабите и дядовците си, само че французите могат да дойдат в Мадрид, с цел да се напият?. Аз съм от Гипоскуа и не мога да отида до прилежаща Риоха. Но французите могат всеобщо да идват тук. За какво е всичко това? ", запита в ядосан монолог по време на свое скорошно тв шоу един от звездните испански готвачи Карлос Аргиняно.

Разликите в разпоредбите за испанците и за чужденците са забележими в Мадрид, който е цялостен с френски туристи. Въпреки възходящите равнища на инфекции от COVID-19, локалната власт в Мадрид отхвърля да затвори питейните заведения и заведенията за хранене. Решението притегля хиляди френски туристи, които бягат от доста по-строгите ограничавания в родината си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР