Жегите продължават, като най-горещите дни ще бъдат четвъртък, петък и

...
Жегите продължават, като най-горещите дни ще бъдат четвъртък, петък и
Коментари Харесай

Компютърен модел разкри кога ще са най-горещите дни

Жегите не престават, като най-горещите дни ще бъдат четвъртък, петък и събота, сочи средносрочната прогноза за времето, основана на компютърни модели, оповестява Дарик.

Според синоптичните модели температурите в идващите дни ще се покачват. Събота се обрисува да е най-горещият ден, като най-топло ще бъде в Дунавската низина, където температурите ще доближат тук-там и над 40 градуса.

В последния ден от седмицата съгласно моделите от север-северозапад ще нахлуе леден въздух, като в следобедните часове в неделя и през нощта против понеделник над цялата страна се чакат гръмотевични стихии, а евентуално ще се основат условия за градушки. На места през нощта в неделя против понеделник се чака да паднат и значителни превалявания, изключително северно от Стара планина, сочат моделите. Препоръчително е да се наблюдават краткосрочните прогнози за времето, които показва Националният институт по метеорология и хидрология.

Така в неделя и изключително в понеделник ни чака съществено захлаждане. Следващата седмица температурите се обрисува да са близки до естествените. В понеделник, вторник и евентуално сряда идната седмица дневните температури се чака да са сред 27 и 30 градуса, а в края на идната седмица към този момент и малко по-високи, само че не толкоз колкото през втората половина на актуалната седмица. През идната седмица превалявания се чакат в края на интервала.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР