Жегата ще почака: Два студени фронта смъкват градусите от понеделник. Градусите

...
Жегата ще почака: Два студени фронта смъкват градусите от понеделник. Градусите
Коментари Харесай

Жегата ще почака: Два студени фронта смъкват градусите от понеделник


Жегата ще изчака: Два студени фронта смъкват градусите от понеделник. Градусите леко падат и термометрите ще се двоумят в интервала 25-30 градуса.

Жълт код за рисково време в неделя бе публикуван за 10 области в страната, предава NOVA. В последния почивен ден продължи да нахлува по-хладен въздух от северозапад и температурите ще са по-ниски от съботните. Следобед в Западна и Централна България ще са в интервала 25-30 градуса.
По-топло остана на югоизток
– до 33-34. Започналите валежи в Западна България ще обзет централните и някои североизточни региони. Ще има условия за гръмотевични процеси с по-интензивен местен дъжд с капацитет за градушка.

Крайбрежието ще остане настрана от преваляванията, най-малко в светлата част на деня. Вятърът ще е с умерени пориви от изток-югоизток. Ще е слънчево и горещо с температури до 29-30 градуса, към 24 на морската вода. Вълнението
бе относително сравнително едва.
Преминаващият студен атмосферен фронт ще оказва въздействие над Балканите и при започване на последната юнска седмица. Още в неделя вечерта от запад на изток облаците се раздират, само че в понеделник към момента ще има условия за превалявания в Дунавската низина, по централното и южното крайбрежие, както и в планините. По-опасните следобедни стихии с капацитет за градушка ще са в южната половина на страната.

Във вторник ще е слънчево с неуверена следобедна облачност, само че без превалявания. В средата на седмицата обаче ще премине още един, само че по-слабо изразен, студен атмосферен фронт с местни валежи на североизток, към планините и тук-там по Черноморието в по-късните часове. Ако се резервира плануваната атмосферна настройка,
първият ден на юли ще е безоблачен, с минимални разстройства.
Температурите в идващите дни ще са в необятен диапазон. Около двата студени фронта – понеделник и по-късно четвъртък-петък, термометрите ще се двоумят в интервала 25-30 градуса. В останалите дни ще демонстрират към и над 30 градуса, изключително в обичайно горещите точки на страната.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР