Жега от пустинята Сахара връхлетя Европа! Необичайно юнските температури в

...
Жега от пустинята Сахара връхлетя Европа! Необичайно юнските температури в
Коментари Харесай

Жега от Сахара връхлетя Европа

Жега от пустинята Сахара връхлетя Европа! Необичайно юнските температури в идните дни ще доближат 45 градуса по Целзий, предизвестяват синоптици, представени от "Сън ".
Във Франция се притесняват да не се повтори лятото на 2003 година, когато починаха 15 000 души повече от нормалното, което бе обвързвано с адските горещини. Във Франция тогава бе записана температура от 41,5 градуса на 21 юни 2003 година
"Последните прогнози не оставят подозрения, че се задава нов народен връх ", разгласи френският синоптик Гийом Возника, с прогнози за 45 градуса в южните градове Ним и Карпентрас в петък.
Испански метеоролог предизвести в Туитър - "Адът идва ", поради предстоящите в страната температури към 45 градуса. В 30 провинции в страната е отправено предизвестие за огромни горещини, като в 17 от тях има оранжев код. "Към жегата в четвъртък се прибавя още горещина ", написа "Ел Паис ".
Най-голям скок - към 4-5 градуса в съпоставяне със сряда, е плануван към Сарагоса, Тарагона и по протежението на река Ебро. Най-високи температури бяха регистрирани през вчерашния ден в Билбао - 39,6 градуса на летището, в Палма де Майорка - 39,2 градуса.
Въздух от пустинята Сахара тази седмица накара термометрите на континента да подскочат до рекордни за интервала стойности в Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Германия, Люксембург, Холандия и Швейцария.
Затова във вторник туристи в Рим и Париж избраха да се разхлаждат в градските фонтани вместо плануваното разглеждане на забележителностите на Вечния град и Града на светлината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР