Жега, море, курорт - прекрасни условия за размножаване на десетки

...
Жега, море, курорт - прекрасни условия за размножаване на десетки
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Имате ли тези симптоми след прекаран летен вирус, може да стане голяма беля

Жега, море, курорт - прелестни условия за размножаване на десетки микроорганизми и бактерии. С до момента в който с ентеровируси и коксаки като че ли сме привикнали, не знаем, че 10% е вероятността да се развие пневмония и даже нещо още по-сериозно - менингит, след прекаран летен вирус.За това предизвестява проф. Тодор Кантарджиев.

" Пневмонията е рисково заболяване. Не се ли познае, не се ли лекува вярно - може да бъде съдбовна ", разяснява експертът в ефира на BG on Air. По думите му признаците са ясно изявени.

" Храчките сменят характера си, стават зелени. Температурата се покачва. Има затруднено дишане и болки в гръдния панер. Веднага рентген, преслушване и верен антибиотик ", е рекомендацията на професорът.

А след затворената плантация в Етрополе, поради случаи на Ку-треска, епидемиологът прикани хората да бъдат деликатни.

" Най-лесният метод за заразяване е разпрашаването на екскременти от заболели животни. Трябва да се заобикаля вдишването на прахуляк и постоянно млякото да се употребява варено ", сподели още проф. Кантарджиев.

Той уточни, че макар неналичието на вести, свързани с Ковид-19, вирусът към момента е измежду нас, само че изрично протича по-леко. Опасност има за хронично болните, които развиват постковид синдром, изясни епидемиологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР