Жега е. Лятото дойде така бързо и така изведнъж, че

...
Жега е. Лятото дойде така бързо и така изведнъж, че
Коментари Харесай

Копейките и властта. Турция вече не е пуйка

Жега е. Лятото пристигна по този начин бързо и по този начин внезапно, че ни изненада като първи сняг софийски кмет. Аз ще пиша постепенно и вие четете постепенно, тъй като в тая лепкава горещина да се бърза е светотатство, да не кажа и рисково. 

Седмицата се изниза. Поне работната ѝ част. Да хвърлим едно око обратно и да забележим какви бяха следващите случки и събития, които ни караха да съжаляваме, че имаме интернет и тв приемник. 

 

***

Копейките и властта…

Един военачалник, който – споделят – бил длъжностен началник на държавното управление, реши да отбрани суверенитета ни, като го обвърже с българския лев и ни наплаши, че Торбалан от Запада ще ни изяде, до момента в който спим, в случай че не си плащаме хляба и олиото с левове, а ги плащаме с евро. 

И тъй като той и хората, които нямат потребност от доказателства и логичност, са на една вълна, това бързо му завоюва маса почитатели. Добрата вест за него е, че множеството от тях не могат много-много да четат, та не откриха по какъв начин ги пързаля с съветска фотография на съветска баба, дето си брои рублите, пробвайки се да мине за българска, която обаче (оф… това ще е комплицирано за обясняване…) е в действителност от бъдещето, тъй като илюстрацията му идеше да покаже какво ЩЕ се случи в бъдеще, в случай че приемем еврото. 

Но салатата от думи, послания и фотографията, показана на фен-клуб „ Патриотче “ свърши чудесна работа. 

Мен персонално малко ме е гняв, че даже не се стараят. Дано да са просто тъпи (изпълнителите, това), а не мързеливи или да се пробват да подценяват аудиторията, тъй като даже мен ме наскърбява малко – нали с тая публика разделяме едно общо ДНК и се водим сънародници, та… чак мен ме жегва тъпанарският опит за тарикатлък, в жанр „ Бай Ганьо прави избори “. 

А, щях да забравя… Генералът, дето ни плашеше с еврото, се оказа, че спестяванията му били… няма да повярвате… в евро. 

Ти да видиш!

Като стана дума за „ Бай Ганьо прави избори “ и тарикати с IQ на обувка, чухте ли, че Копейкин (това е един воин на великия украински публицист Гогол) също си държал спестяванията в евро.

Немоедабъде! 

Ваксинирани антиваксъри, анти-евро проповедници със спестявания в евро, искащи да се вее единствено БГ знамето, веещи съветски флагове, чиновници на съветското посолство, говорещи за „ майцепродавци “ и – за цвят – една някогашна анти-путинка, станала про-путинка…

В тая партия има повече анимационни герои в сравнение с в Cartoon Network. 

Направиха Бялата Златка да наподобява като сериозен политик и човек…

 

***

100 дни от войната на Русия против Украйна. Какво научихме за руснаците, украинците и българите?

За руснаците научихме, че има единствено едно нещо, което НЕ крадат от украинските жилища – книги. Научихме и че с изненада горките откриват какви чудесии са донесли 20 и 21 век на хората на запад от Мордор – тоалетни чинии, да вземем за пример, и радиатори. 

За украинците научихме, че… в действителност ОТ украинците научихме, че доблестта и смелостта, и оня национализъм, който го има по филмите, в действителност съществуват. Онзи национализъм, който не е единствено на думи и по празници, дето ти приказва за смелостта в минали борби, водени от от дълго време умрели хора, пробвайки се да ти внуши ТИ да се гордееш с тях, дето пръста не си си мръднал, а след това слиза от трибуната и стартира да мрънка пред камерите по какъв начин би трябвало да се снишаваш, че другояче е неприятно. 

За българите научихме, че… не обичат да ги занимават с неща, които не са директно свързани с източниците им на ястие, пиянство, развлечение, облекла и бензин. Другото е… бошлаф работа и е или загуба на време, или лигавщина. Всичко – от фантазиите до идеалите – се свежда до тези неща: ястие, пиянство, развлечение, облекла и бензин. Колкото повече, толкоз по-добре. Затова тарикатите са на мода, а тия с фантазиите и идеалите, с емпатията и добротата са „ баси смотаняците! “ Вземете го прочетете тоя „ Бай Ганьо “, какво ви изяснявам, там всичкото си го има и нищо не се е трансформирало. 

Като загатнах „ Бай Ганьо “ – една персонална записка тук: открих, че одобрявам Алеко Константинов доста повече от 98% от съветските класици, които в миналото съм чел. И го слагам до (дори малко над) Илф и Петров и Булгаков. Но пък те – и тримата – в действителност са украинци, като се замисля… 

 

***

Получихме заслужена рецензия, че по улиците ни има изрисувани свастики, а никой не си мърда задн… пръста, с цел да ги почисти. 

В годишния отчет за 2021 година на Държавния департамент на Съединени американски щати за религиозните свободи има раздел за България и там се приказва за свастиките и антисемитските графити, и обидите, и заканите. 

Интересно е… но те американците надали ще вдървен цялостната картинка, да не им отваряме очите, а?—интересно е, че свастиките никой не ги чисти месеци, че и години, за сметка на това обаче… паметникът на окупационната алена войска, който се издига надалеч по-високо от всичките монументи на български национални герои, се чисти на секундата, в случай че някой дръзне да го нацапа и с две капки багра. Че и защита си има. Не каква да е, а държавна – полицейска, заплатена от нашите налози. 

Но свастиките не ги чистят. Което е необичайно, тъй като тия, дето врякат в отбрана на руското циментово нещо в центъра на София, нормално врякат да го пазят точно от „ нацистите “, дето им се привиждат. А свастиките…? Свастиките – нищо. 

Значи свастиките и нацизмът никак не са им казусът в действителност, а е нещо друго? Аз персонално имам доктрина, че са неква фракция тия… но кво ли разбирам пà аз. 

 

***

Понеже знам, че и в петък следобяд има тролове на дежурство (в тая жега… тва не е живот бе – за 18 стотинки на пост!), ще врякнат, че съм бранител на американците (или на новата им кодова игра на думи: на Козяк), ще се постарая да им направя жегата още по-неприятна, като обърна малко нещата и към Америка и ги хвърля в размисъл. 

Това – републиканците в Съединени американски щати и запалянковците по тематиката с Втората корекция (дето има пази правото да въоръжават до зъби) – също са неква фракция, съгласно мене. 

След като 19 деца бяха избити от анормален с автоматизирано оръжие в Увалде, Тексас, републиканците и ония с Втората корекция скочиха да пазят правото си да имат всякакво, каквото си поскат оръжие. Според тях отговорът е да има повече оръжие, а не по-малко. 

Намериха недостатъци в това, че в учебното заведение имало доста отключени порти и оня по този начин влезнал. То, по принцип, отключените порти са условие на пожарната, само че това им е прекомерно комплицирано за схващане или не им уйдисва на тъпотията. 

Намериха недостатък и в това, че учителките не били въоръжени… Правилно прочете, да – учителките не били въоръжени. Ако били, това щяло да реши казуса. Не за първи път я повтарят тая тъпота. А се оказа, че тренирани и въоръжени служители на реда от Увалде са стояли извън и са се страхували да влязат при стрелеца, тъй като той е имал автоматизирано оръжие. Но учителките, в случай че били въоръжени, видиш ли… това щяло да промени обстановката. На тия учителките им евентуално са от спецчастите. Или в главите на републиканците живее някаква особена порода бръмбари, които доста акат. 

Между другото, знаете ли, че от случая в Увалде до през днешния ден има още 20 (словом: двадесет) нови случая на всеобща пукотевица в Съединени американски щати с жертви и потърпевши, само че за множеството от тях по този начин и не се оповестява в европейските медии, тъй като това става все по-малко „ вест “ от онази част на света. 

Стрелбата в Увалде беше на 24 май. Преди 10 дни. 

 

***

И за край: Турция към този момент не е пуйка. 

На разните му непознати езици към този момент няма Turkey (Търки), тъй като търки на британски е пуйка. Ще се постарая да предам тази… вест оптимално съществено. 

Значи Ердоган е споделил, че страната му не трябва повече да се звуконаподобява с птицата пуйка, а занапред нататък ще се споделя Тюркие и ще се изписва: Türkiye.

Добре, че единствено това му беше останало като проблем на Ердоган за решение, та се захвана по този начин съществено с него. Сега, като махна пуешкото от името на страната си, ще може да спи умерено. А да… и една войничка се пробва да подклади, само че, както се вика – да не му фащаме недостатъци, човещинка е, а и от най-хубавите се учи, от Вова, да вземем за пример – който, както знаем: стане ли му напечено вътрешнополитически, вади нещата външнополитически и или ще се занимае с някоя колосална тъпота, или ще стартира война, с цел да постегне примката и да върже защитния колан на трона. 

 

***

Толкова за тая седмица, прелестен ви уикенд и умерено – и другата седмица ще има тъпотии от по света и у нас. Хубава вечер! 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР