JEDI призова властите на Стария континент да вземат спешни меркиЕвропа

...
JEDI призова властите на Стария континент да вземат спешни меркиЕвропа
Коментари Харесай

Европа изостава в технологиите от САЩ и Китай

JEDI прикани управляващите на Стария континент да вземат незабавни ограничения

Европа би трябвало да вземе незабавни решения за вложения в хай-тек планове, упорства неправителствена организация

Неправителствената европейска организация Joint European Disruption Initiative (JEDI) е обезпокоена от възходящото софтуерно предимство на американските и китайски корпорации, съобщи Блумбърг. Според JEDI, управляващите в Европа би трябвало да вземат незабавни ограничения, с цел да не позволен по-нататъшно закъснение на района във високотехнологичната сфера.
още по тематиката
В организацията членуват изявени представители на софтуерната общественост на Европа, включително някогашния началник на Deutsche Telekom – Рене Оберман, първата французойка космонавт Клауди Хайнър и Волфганг Уолстър, шеф на Германския проучвателен център по изкуствен интелект (DFKI).

JEDI приканва за незабавно основаване на общоевропейски фонд с капитал в размер на 1 милиард евро. Средствата от него ще се употребяват за фундаментални проучвания в области като биотехнологии, енергетика, квантови калкулации, изкуствен интелект и киберсигурност.

Решенията за вложения в хай-тек планове би трябвало да бъдат взети бързо – в границите на два месеца, приканва JEDI. Като образец за подражателство от организацията показват ръководството на DARPA – организацията за перспективни разработки към Министерство на защитата на Съединени американски щати, която даде на света интернет, компютърната мишка и технологии с изкуствен интелект.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР