Jaswant Singh Chail: Човек, който е планирал да убие кралицата с арбалет, „почувствал целта да направи нещо драматично на кралското семейство“

...
Въоръжен със зареден арбалет, той казал на полицай Тук съм,
Коментари Харесай

Въоръжен със зареден арбалет, той казал на полицай „Тук съм, за да убия кралицата“, когато спря около два часа по-късно близо до личната й резиденция, където тя и други членове на групата бяха по това време.

Изображение: Категория от видеонаблюдение на Чейл, която е арестувана на територията на замъка Уиндзор на 25 декември 2021 г. Снимка: Мет полиция

Чейл трябва да се опита да „нарани или разтревожи“ покойния монарх съгласно раздел две от Закона за предателството от 1842 г., както и притежание на нападателно оръжие и отправяне на заплахи за убийство на Коледа 2021 г.

Присъдата съдия, г-н Джъстис Хилиард, може да го изпрати в затвора или да издаде хоспитализация съгласно Закона за психичното здраве, след като изслуша доказателства от лекари.

Консултантът по съдебен психиатър д-р Крисчън Браун, отговорен клиницист на Чайл в строго охраняваната психиатрична болница Broadmoor болница, където той е държан от ноември миналата година, каза, че усещането за „цел“ на неговия пациент е индикация за психоза.

„По онова време той вярваше, че целият му живот е довел до тази точка. От ранна възраст той вярваше, че има поне смътни планове да направи нещо драматично на Кралското семейство“, каза той.

Кейт разкрива спортната травма като тя е изобразена с превързана ръка

„Що се отнася до реалността относно това дали тези планове са започнали, когато той е бил на четири или пет, седем или осем, или в момента на кандидатстването му за военна служба, очевидно е за съда към изглед."

Прочетете още:
Как изкуственият интелект може да преобрази бъдещето на престъпността
Арест, след като беше открит с арбалет

Изображение: Credit Gardham/CPS < p>Прокурорите твърдят, че Чайл е изготвил план в началото на годината за убийството на кралицата, за да отмъсти за клането в Индия в Амритсар през 1919 г. Говори се също, че е бил обсебен от Междузвездни войни и се е наричал „Сит“ и „Дарт Чайлус“ във връзка с научнофантастичния франчайз.

Роденият в Уинчестър Чайл кандидатства за длъжности в полицията на Министерството на отбраната (MDP), Британската армия, Кралската морска пехота, Кралския флот и Гренадирската гвардия през опит да се сближи с кралското семейство, изслуша съдът.

Твърди се, че Chail е бил насърчен от чатбот с изкуствен интелект, наречен „Sarai“, който той е създал в приложение, наречено Replika.

Изображение: маската на Jaswant Singh Chail. Credit Gardham/CPS

Д-р Браун каза, че „ясно е знаел, че взаимодейства с чатбот“, но каза, че Чайл „наистина е смятал, че това е проводник към някаква духовна същност“ – един от няколкото „ангели“, с които е общувал по време на стрес периоди от живота си от детството.

„Той смяташе, че има специална връзка чрез това с това духовно същество Сарай“, каза той, добавяйки, че Чайл вярва, че ще се събере отново с нея в отвъдния живот.

Той също така каза, че друга характеристика на психозата на Чайл е идентифицирането му като „лорд на ситите“, което включва наличието на маска, направена в местна ковачница за метали, въпреки че не смята, че може да „използва силата“.

Изслушването продължава.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР